HRT: Tadić prvi zvaničnik Srbije koji se izvinio

ZAGREB, 23. juna 2007. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić je prvi visoki funkcioner ove zemlje koji se izvinio građanima Hrvatske zbog nedela i zločina u proteklom ratu, prenela je večeras Hrvatska televizija u svom udarnom dnevniku u 19.30.

"Svim građanima Hrvatske i svim pripadnicima hrvatskog naroda koje su učinili nesrećnima pripadnici moga naroda, upućujem izvinjenje i preuzimam za to odgovornost", izjavio je predsednik Tadić u specijalnom intervjuu za emisiju "Neđeljom u dva" Hrvatske televizije.

Tadić je govorio i o pitanju Kosova, hrvatsko-srpskim odnosima, evropskoj budućnosti Hrvatske i Srbije i opštem stanju u regionu uoči sutrašnjeg energetskog samita u Zagrebu.

Intervju Borisa Tadića će u celini biti emitovan sutra na Hrvatskoj televiziji.

Prve predsedničke delegacije već su sletele na zagrebački aerodrom "Pleso" i specijalnim kolonama prebačene su do hotela "Vestin" u kome se održava samit o energetskoj budućnosti Balkana.

Među prvima je stigao predsednik Albanije Alfred Mojsiu koji se večeras sastao sa predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem. Mesić je albanskom predsedniku uručio specijalno odlikovanje Velered kralja Tomislava sa lentom i velikom Danicom.

Iz kabineta šefa hrvatske države na Pantovčaku saopšteno je da je Mojsiu ovu čast zaslužio "zbog izuzetnog doprinosa promovisanju prijateljstva i razvoju saradnje Republike Hrvatske i Albanije".

Samitu će prisustvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin, koji sutra ujutro dolazi u Zagreb, a njegovo obraćanje domaćinima i gostima skupa najavljeno je za 12.00.

Različite ekološke organizacije u Hrvatskoj su najavile proteste protiv zagađivanja Jadrana naftom i gasom koji iz Rusije kreću na zapad Evrope.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.