Toti: Pogrešio sam, ali Baloteli me je isprovocirao

BEOGRAD, 7. maja 2010. (Beta) - Kapiten Rome Frančesko Toti rekao je da je pogrešio što je na finalnoj utakmici Kupa Italije šutnuo Marija Balotelija, ali da je to učinio jer ga je napadač Intera provocirao.

Inter je u sredu osvojio Kup Italije posle pobede nad Romom od 1:0. Toti je tri minuta pre kraja utakmice šutnuo Balotelija i dobio crveni karton.

"U sredu uveče sam napravio grešku i to ne poričem. Ali, i naše prethodne utakmice sa Interom su bile pune kontroverzi. Osim toga, sporne sudijske odluke su uvek išle na našu štetu", naveo je Toti u kolumni koju piše za Korijere delo Sport.

Toti, koji nije želeo da pomene Balotelijevo ime u kolumni, rekao je da je napadač Intera tokom utakmice provocirao fudbalere Rome.

"Tokom utakmice nas je provocirao, a to se događalo i na prošlom meču. Tada se isplazio (Kristijanu) Panučiju, a i radovao se posle gola ispred tribine na kojoj su bili smešteni naši navijači", rekao je on.

"Baloteli to radi i u Italiji i na evropskim utakmicama, a to je zato što najverovatnije nije dobro prihvaćen u svom timu, ali ni u reprezentaciji. Svi misle da je problematičan", dodao je Toti.

Toti je rekao da će prihvatiti kaznu Fudbalskog saveza zbog crvenog kartona.

"Pogrešio sam i biću kažnjen, ali čudno se osećam. Posle mog starta, nijedan saigrač ga nije podržao. Takve stvari vas teraju na razmišljanje", rekao je on.

S druge strane, Baloteli tvrdi da ga je kapiten Rome vređao na rasnoj osnovi.

"Crnac. Rekao mi je da sam crnac", izjavio je Baloteli za Gazeta delo Sport.

Balotelijev agent Mino Rajola rekao je da njegov klijent nije vređao kapitena Rome i da bi zbog isključenja Toti trebalo da dobije šestomesečnu suspenziju.

"Mario se zakleo da nije nikoga uvredio. Rekao je 'prestani sa šutiranjem, nisi dete, igrajmo fudbal'. I ništa više od toga. Mislim da su rasisti neznalice. Ako je to uradio s predumišljajem, trebalo bi da dobije šestomesečnu suspenziju, a ne da ga kazne neigranjem u Kupu", rekao je Rajola.

Pogledajte još