KO LI JE TAJ SREĆNIK? Dragana Mićalović: Ponovo sam zaljubljena!

Gradila je imidž fine, odmerene cure kojoj je kućno vaspitanje na prvom mestu. Koliko god pohvalno, atraktivna Gaga nam priznaje da to nekada nije plus u životu, ali ona drugačije ne ume, niti želi. Tek nedavno oslobodila se kada smo je gledali u različitim izdanjima tokom šou programa "Tvoje lice zvuči poznato".

Za sebe kaže da je "nekada mala buntovnica koja je u starkama, pocepanim farmerkama i širokim duksevima, a zatim da je u sledećem trenutku ubeđena da je Odri Hepbern".

Da li je izazovno biti Odri Hepbern u 21. veku?

– U svojoj glavi i duši ja sam stalno u tom maniru, naročito kada ostanem sama sa sobom. Kada izađem na ulicu taj savremeni život natera vas da se prilagodite i živite drugačije. Međutim, budim se i uspavljujem uz muziku iz filma „Doručak kod Tifanija“.

Zbog čega je danas sve manje vaših vršnjakinja kojima je Odri primer žene i uzor kakvom treba stremiti?

– Čini mi se da je takav stil lagano počeo da se vraća i drago mi je zbog toga. Mislim da devojke sve više sebi posvećuju pažnju. Devojke više nisu razuzdane već se vraćaju prvobitnim načelima uz koje žena izgleda kao dama. Meni je užasno što su žene danas stigle do pozicije u kojoj moraju da se bore sa muškarcima i pokušavaju da sa njima budu ravnopravne. Smatram da tako ne treba da bude. Žena treba da bude žena, a muškarac da bude muškarac.

Šta tačno pod tim podrazumevate?

– Muškarac treba da ženi bude oslonac, pruži joj sigurnost i podršku. Ukoliko upadnu u određeni problem treba da bude uz nju i kaže joj da će oni to zajedno izgurati, da će sve biti u redu. Žena treba to isto da predstavlja muškarcu, ali u drugom smislu. Ona treba da bude stub kuće, da održava porodicu. Ne očekujem da muškarac treba da čisti kuću ili brine o deci u istoj meri kao što to treba da radi majka.

Da li je teško pronaći muškarce na koje se možete osloniti u potpunosti?

– Verujem da ih ima. Još uvek nisu izumrla vrsta poput dinosaurusa. Ne bih volela da se to ikada dogodi.

I sami ste rekli da vam muškarci ne prilaze, krivite li sebe zbog takve situacije?

– Krivim sebe što ne izlazim češće u grad. Mogla bih da izađem nekad sa drugaricama, a ja često završim u društvu drugara iz srednje škole uz koje mi sigurno niko neće prići.

Možda muškarcima šaljete pogrešne signale.

– Ja njima ne šaljem nikakve signale, možda je i to problem. Međutim, ja kada izađem želim da se provedem sa svojim društvom i ne razmišljam o drugim stvarima.

Kakav muškarac je pravi za vas?

– Ne mogu da pronađem tu definiciju. Ja sam mog muškarca možda već i pronašla, ali to ne mogu da vam potvrdim. Trenutno jesam zaljubljena i to je sve što ću reći.

Kakvi ste kada vas obuzmu leptirići?

– Uglavnom sam smotana. Dečko mora pet puta da mi ponovi nešto jer sam potpuno zagledana u njega i promakne mi šta je ispričao.

Da li ste još devojčica u duši?

– Sve manje u poslednje vreme. Nedostaje mi ta mala Gaga. Život me je naterao da odrastem a nekada nisam verovala u te realne stvari koje nam se svima dešavaju. Nekada me mnoge stvari nisu opterećivale niti sam zamišljala da su moguće. Verovala sam u bajke. Zatim sam sazrela i shvatila da su neke stvari ipak istinite i ušla sam u svet odraslih. Žudim za bezbrižnošću koju sam osećala kao mala, kada su o meni brinuli mama i tata i kada, navodno, ništa nije moglo da mi se desi. Shvatila sam da život uopšte tako ne funkcioniše.

Kažu da detinjstvo obično oživimo kroz sopstvene potomke. Razmišljate li već sada o danu kada ćete postati majka?

– Meni je to najveći cilj u životu. Već osećam da sam spremna da to i postanem, zahvaljujući sestričinama Veri i Mili koje često čuvam. Međutim, verovatno je sve to mnogo ozbiljnije i zahtevnije kada imate svoju decu. Mada, ja njih nisam razmazila. Trudim se da sve radim onako kako čine Sloboda i Vojin kako ne bih odstupala od njihovih postulata roditeljstva.

Često vas porede sa sestrom Slobodom, koliko god se trudili da od toga pobegnete. Kada su u pitanju modni izraz, ali i druge životne karakteristike, koliko ste slični ili različiti u odnosu na nju?

– Teško je to opisati u jednoj rečenici. Svaka od nas dve individua je za sebe. Vaspitavane smo u istom duhu, u istoj porodici. Ponašanje, reakcije, odabir načina života povezuju nas jer zavise od načina odrastanja. Sigurno da postoje i različitosti mada ne bih nijednu izdvojila.

Mada priznajete da vam je teško da u sebi pronađete zavodljivost, izjavili ste da biste se obnažili zbog uloge. Čijeg komentara biste se tada najviše plašili?

– Nisam baš rekla da bih se obnažila, već da bih napravila kompromis u kojem bi se malo više oslobodila zavisno od situacije i određene uloge. Za sada to ipak ne bih mogla, ne osećam da sam toliko slobodna. Ne bih se plašila nečijeg komentara, ali ne bih volela da uradim nešto zbog čega bi sutra mojoj deci bilo neprijatno.

Izvor: Story.rs
Foto: hipokampelefantokamela/Instagram

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.