Partizan i Zvezda spremni za 138. večiti derbi

BEOGRAD, 7. maja 2010. (Beta) - Treneri i kapiteni Partizana i Crvene zvezde svesni su da će njihov susret verovatno odlučiti ko će na kraju sezone poneti naslov fudbalskog prvaka Srbije i zato su najavili bespoštednu borbu za pobedu.

Braniocu titule šampiona Partizanu odgovara i nerešen rezultat, pošto bi i tako zadržao bod prednosti nad Zvezdom. Trener crno-belih Aleksandar Stanojević, ipak, na današnjoj konferenciji za novinare kazao je da ni Partizan neće kalkulisati.

"Pokazaćemo odanost klubu, a nadam se da će i navijači to učiniti sa tribina. Pokazaćemo i fer plej i nadam se da će se to preneti i na tribine, pa neka pobedi... Partizan", kazao je Stanojević kroz osmeh, iako je priznao da će njegov tim morati da bude na oprezu.

"U derbiju nema prednosti, nema veze da li ste ispred ili iza... Nema veze ni šta je bilo na prethodnim susretima, pa ni na onom iz prvog dela sezone kada smo igrali fantastično (Partizan pobedio sa 2:1). Sada igraju i neki drugi igrači i drugi treneri. Svaki derbi je priča za sebe", dodao je Stanojević.

Trener Zvezde Ratko Dostanić ocenio je da će 138. večiti derbi biti praznik fudbala.

"Crvena zvezda će dati sve od sebe da se još jednom dostojno predstavi i pokaže svoj kvalitet", kazao je Dostanić koji je pre samo dva dana crveno-bele predvodio do pobede nad Vojvodinom i osvajanja Kupa Srbije.

"Ne postavlja se pitanje da li ćemo biti spremni za Partizan. Učinili smo sve da oporavimo igrače, a uostalom... sve ide iz glave", ocenio je Dostanić i dodao da ne razmišlja o prvom meču sa Partizanom kada Zvezda nije iskoristila ni igrača više.

"Razmišljam samo o sutrašnjem cilju, o pobedi", naveo je.

Kapiten Partizana Mladen Krstajić jedini je na inače mirnoj konferenciji za novinare podsetio da ni pobeda u derbiju 28. kola Super lige ne garantuje osvajanje titule.

"Ništa neće biti gotovo posle derbija, jer se igraju još dve utakmice i to ne treba da zaboravimo", rekao je Krstajić.

"Pobednik derbija, ipak, imaće veliku psihološku prednost... Zato treba da budemo mirne glave i koncetrisani svih 90 minuta", dodao je bivši reprezentativac.

Kapiten Zvezde Nikola Lazetić istakao je da crveno-beli izginuti na terenu kako bi preuzeli lidersku poziciju na tabeli šampionata.

"Sama reč derbi govori mnogo, a činjenica da sada odlučuje i o tituli dodatno mu daje na značaju. Daćemo sve od sebe da iz njega izađemo kao pobednici... Imamo mlad tim, ali smo već pokazali da možemo da se borimo sa svim i svakim... Samo jakim kolektivom i poslednjim atomima snage možemo do pobede", istakao je Lazetić.

Duel crno i crveno-belih igraće se sutra na stadionu Partizana od 18.30, a glavni sudija meča biće Boško Jovanetić.

Pogledajte još