Političku pozadinu teško dokazati

NOVI SAD, 25. jun 2007. (FoNet) - Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović ocenio je da politička pozadina ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića u skorijoj budućnosti ipak neće biti u potpunosti rasvetljena.

Mićunović, koji je bio i Đinđićev prethodnik na čelu DS, rekao je za novosadski Dnevnik da je posle prvostepene sudske presude izvršiocima atentata na premijera nesumnjivo ostalo mnogo otvorenih pitanja, ali da sumnja da će se do odgovora lako doći. U prvom redu, kako je rekao, “zbog toga što je takve stvari teško dokazati”.

"Mislim da je Đinđićevo ubistvo postalo veoma zamršen slučaj. Mi sad gotovo iz dana u dan saznajemo da je bilo mnogo različitih događaja i različitih veza. Javnost sada sigurno zna samo ko je zločin izvršio, odnosno ko je povukao oroz, ali ne i šta je sve iza toga bilo", rekao je Mićinović i dodao:

"Ubeđen sam da, nažalost, nećemo lako doći do istine, jer je vrlo teško dokazivati političku pozadinu ubistva premijera do te mere da bi se sa potpunom sigurnošću moglo tvrditi ko je, kada, kako i s kim doneo odluku da se taj zločin izvši."

Mićunović, međutim, smatra da je moguće identifikovati sve snage, odnosno pojedince ili grupe, kojima je bilo stalo da se Đinđić zaustavi.

"Zbog toga sam i ubeđen da će i dalje biti činjeni pokušaji razotkrivanja političke pozadine atentata, ali iskreno sumnjam da ćemo u skoroj budućnosti doći do nekog novog sudskog procesa", rekao je Mićunović

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.