Poraz Krajinovića, Izner i Kveri u finalu

BEOGRAD, 8. maja 2010. (Beta) - Srbija neće imati predstavnika u finalu ATP turnira u Beogradu, pošto je Filip Krajinović izgubio od trećeg nosioca Sema Kverija iz SAD sa 0:2 (1;6, 2:6) u polufinalu takmičenja.

Kveriju je za pobedu nad 18-godišnjim rivalom bilo dovoljno svega 57 minuta.

Krajinović je i samim plasmanom u polufinale turnira, do koga je stigao pošto mu je prvi nosilac i prošlogodišnji šampion Novak Đoković predao četvrtfinalni meč, ostvario najveći uspeh u karijeri.

Trenutni plasman na ATP svetskoj rang listi, na kojoj je 319, Krajinoviću nije bio dovoljan za učešće na Otvorenom prvenstvu Srbije, ali je nastupio u glavnom žrebu zahvaljujući specijalnom pozivu organizatora.

Krajinović je, ipak, opravdao poverenje i znatno će napredovati na ATP listi, pošto je osvojio 132 boda. Sam nastup u polufinalu turnira u Beogradu doneće mu novih 90 bodova i sigurno ulazak među najboljih 250 na svetu.

Kveri će u finalu igrati protiv zemljaka i drugog nosioca Otvorenog prvenstva Srbije Džona Iznera, koji je ranije danas pobedio četvrtog "kosturaša", Stanislasa Vavrinku iz Švajarske, sa 2:0 (7:5, 7:5).

Pogledajte još