PREMIJERNO: Novi spot Zdravka Čolića "Tebe čuvam za kraj"

Spot je sniman je u Lisabonu, jednom od najlepših pomorskih gradova Evrope. Uživajući u prelepom ambijentu koji je savršeno oslikavao muzičku temu pesme "Tebe čuvam za kraj", čiji tekst i muziku potpisuje Miroslav Rus, menjale su se slike lokacija i na najživopisniji nacin oduševljavale osmočlanu ekipu, na čelu sa rediteljem spota Aleksandrom Kerekešem Kekijem.

Imao sam ideju da se spot snimi u Lisabonu obzirom na muziku, te smo režiser spota i ja razmišljali o tome. Žanr pesme je takav da je to jedna vrsta salse, asocira malo na fadu i na latino muziku, neki Portugal, neki polu brazilijano i konačni izbor pao je na Lisabon – otkriva nam Čolić.

Zdravko je dobio ulogu fotografa koji, lutajući romantičnim ulicama portugalske prestonice i divljom obalom Atlantskog okeana, pravi kolaž najraznovrsnijih fotografija.

Sklapajući ih u mozaik, a trazeći onu pravu fotografiju koja će u ovoj igri svetlosti i senki sklopiti mapu, Zdravko nas na slikovit nacin na kraju spota dovodi do finalne slike i otkriva ženu koju čuva za kraj.

Lep je osećaj znati, da je Zdravko pevao moju pesmu. Kao mali, voleo sam skupljati sličice, pa sam to preneo i na moj muzički rad. Godine su učinile svoje, nedostajao mi je samo Zdravko Čolić. Eto, tako je nastala pesma "Tebe čuvam za kraj"– otkriva autor pesme Miroslav Rus za koju aranžman potpisuje Nikša Bratoš.

Ovo je četvrta ekranizacija pesme sa novog albuma “Ono malo sreće”, prvog zajedničkog regionalnog izdanja dve najveće izdavačke kuće PGP RTS i CROATIA RECORDS.

Tekst: Promo
Foto: Promo/Aleksandar Kerekeš Keky - zdravkocolicofficial/Instagram

Pogledajte još