PREPORUKA NEDELJE: Elena Risteska - serija, film, restoran, recept, izložba

Pored pevačke i autorske karijere, popularna Makedonka završila je dva fakulteta: Italijanski jezik i Biznis administraciju. Pevanjem se bavi već 16 godina, pobedila je na audiciji "M 2 Potraga za zvezdom", i učestvovala u takmičenjima "X-faktor" i "Idol". Još uvek ima najbolji plasman za Makedoniju na Evrosongu, 12. mesto 2006. te godine u Atini sa pesmom "Ninanajna" koja je prevedena na nekoliko jezika i deo je nekoliko svetskih kompilacijskih albuma. Snimila je duet sa grupom "Regina" sa kojom je bili predgrupa velikim "Rolingstounsima" u Budvi. Nakon dueta sa Hari Mata Harijem pevala je na brojnim festivalima u Evropi i na Balkanu. Prošle godine je osvojila drugo mesto u takmičenju "Tvoje lice zvuči poznato". Poslednje pesme su joj "Doživotno" Aleksandre Milutinović i "Tequila i limon" Darka Dimitrova objavljene za rusku producentsku kuću "Effective records" u nekoliko evropskih zemalja. Risteska se posebno raduje poklonu Sergeja Ćetkovića - pesmi koja će uskoro biti objavljena.

S obzirom na to da je čest gost srpske prestonice, predstavila nam je svoje omiljene beogradske restorane, preporučila film i seriju koje obožava, napravila za sladokusce domaći ferero i preporučila izložbu svoje rođene sestre Dragice.

Foto: Promo

SERIJA

- CSI: Miami američka policijska TV serija koja se originalno prikazivala na programu mreže CBS od 2002. do 2012 godine. Ona predstavlja spin-off popularne TV-serije CSI: Crime Scene Investigation. Radnja prati tim detektiva i kriminalista u Majamiju na čelu s policijskim poručnikom Horejšiom Kejnom koji koriste najsavremenija dostignuća forenzičkih nauka kako bi rešili složene slučajeva ubistva i drugih teških zločina. Odgledala sam sve sezone, neke i više puta, moj apsolutni favorit.

www.imdb.com

Foto: Promo

FILM

- Od novih filmova sviđa mi se "Red sparrow" ili "Izdaja" sa Dženifer Lorens. U pitanju je adaptacija špijunskog romana Džejsona Metjusa, smeštena u modernoj Rusiji, koja prati operativca Dominiku Jegorovu. Ona dobija naređenje da, mimo svoje volje, postane "vrabac", odnosno obučena zavodnica na zadataku i da prati mladog Cija agenta Natanijela Neša, koji je dobio ulogu da istraži ruski obaveštajni sistem. Između njih dvoje se javlja privlačnost, ali se emotivnom vezom izlažu velikom riziku. Do još jednog preokreta dolazi kada i nju angažuje CIA da otkrije izdajnika na visokom nivou u Vašingtonu.

www.imdb.com

Foto: Promo

RESTORAN

- U Beogradu, zaista, ima sjajnih restorana. Za doručak bi moj izbor bio restoran "Zapata" u kome su napravili sjajne ponude za prvi, a meni najvažniji, obrok tokom dana. Za ručak bih odabrala jedno relativno novo, a zanimljivo mesto u Tošinom bunaru, a to je "Bela reka". Kada želim da jedem picu, to je uvek "Pizza bar". Dakle, shvatili ste koliko mi je hrana važna.

www.zapatabeograd.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

- Domaći "Ferrero Rosher" sadrži tri sastojaka: nutella, napolitanke i izlomljene lešnike. Meša se sve zajedno, prave se loptice koje se zamrznu. Kasnije se prelivaju čokoladnim prelivom.

Foto: Promo

IZLOŽBA

- Sve izložbe moje rođene sestre koja se zove Dragica Risteska i po zvanju je likovni umetnik. Posebno sam ponosna na nju kada pravi izložbe u inostranstvu. Poslednja je bila u Italiji.

www.artfinder.com/dragicaristeska#/

Autor: Mario Badjuk
Foto: Stefan Nikolovski/Promo

Pogledajte još