Izner prvi finalista ATP turnira u Beogradu

BEOGRAD, 8. maja 2010. (Beta) - Teniser iz SAD Džon Izner prvi je finalista Otvorenog prvenstva Srbije u Beogradu, pošto je pobedio četvrtog nosioca Stanislasa Vavrinku iz Švajarske sa 2:0 (7:5, 7:5).

Drugi nosilac turnira je polufinalni meč rešio u svoju korist za sat i 27 minuta.

"Uvek je lepo pobediti u dva seta. Dobro sam i pametno servirao i upravo je to napravilo razliku", rekao je 2,06 metara visoki Izner, koji je stigao do trećeg finala ove sezone, a prvog u karijeri na zemljanoj podlozi.

Izner će u finalu igrati sa pobednikom duela zemljaka i trećeg nosioca Sema Kverija sa jedinim preostalim srpskim predstavnikom u žrebu Filipom Krajinovićem, koji na "Srbija Openu" nastupa zahvaljujući specijalnom pozivu organizatora.

Krajinović je samim plasmanom u polufinale, do koga je došao pošto mu je prvi nosilac Novak Đoković predao sinoćnji susret, napravio najveći uspeh u karijeri.

"Nadam se da će Sem stići do finala, iako je on moj dobar prijatelj, a uvek je teško igrati protiv prijatelja", kazao je Izner, 21. teniser sveta, koji je u karijeri osvojio samo jednu titulu, ove godine u Ouklendu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.