Apel Tadiću za pomoć

BEOGRAD, 10. maja 2010. (Beta) - Predstavnica Srba sa Kosova Rada Trajković obratila se u ponedeljak predsedniku Srbije Borisu Tadiću sa apelom da pomogne da se reši problema prekinutih telefonskih veza na Kosovu, jer kako je rekla, u nekim srpskim enklavama više desetina hiljada ljudi već 18 dana ne može da telefonira.

Trajkovićeva očekuje od predsednika Srbije da preporuči nadležnim institucijama da "stave život čoveka ispred politike i birokratskih formalnosti" i da se ponovo uspostave telefonske veze svim stanovnicima srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, navedeno je u pismu.

"Vi, kao neko ko vrlo dobro razume i iskreno oseća sa svakolikim problemima Srba na Kosovu i Metohiji, možete pretpostaviti, a i intuitivno osetiti, kako ova komunikaciona izolovanost u kojoj su se jednog jutra probudili svi Srbi na centralnom Kosovu( a u kojoj se na žalost hiljade još uvek bude) psihološki destabilizuje našu zajednicu", navela je Trajkovićeva u otvorenom pismu Tadiću.

Ona je dodala da je osećaj Srba sa Kosova da država ćuti, iako, kako je rekla, postoje različiti modaliteti i rešenja da telefoni prorade. "Nadamo se i pokojem praktičnom savetu i ponekoj ohrabrujućoj reči upućenoj srpskoj zajednici u enklavama, koje u poslednje vreme sve češće izostaju. Mi bismo najmanje želeli da naša komunikacija i životne veza sa Beogradom, koja je oduvek savršeno funkcionisala, ođednom zaćuti baš kao i naši telefoni", završila je Trajkovićeva svoje pismo.

Pogledajte još