Otvaranje ponude za savetnika za prodaju Telekoma

BEOGRAD, 10. maja 2010. (Beta) - Tenderska komisija otvoriće u ponedeljak u 15.00 ponude za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u Telekomu Srbije.

Tender za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u Telekomu raspisan je 12. aprila, a pravo učešća imale su investicione banke koje su u poslednje tri godine obavile najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice nezavisnih država, vrednosti veće od 500 miliona evra.

Kako je ranije navela ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić, finansijski savetnik trebalo bi da odredi optimalni paket akcija za prodaju i predloži vremenski raspored događaj oko raspisivanja tendera. Ministarka je navela da će deo posla finansijskog savetnika biti i da odredi šta sve spada u vlasništvo Telekoma, šta su prava, imovina i biznis kompanije i da preporuči kako da se to optimalno iskoristi, odnosno šta da se proda, a šta da ostane državi.

Vlada Srbije ranije je objavila da namerava da proda polovinu od ukupno 80 odsto akcija koje poseduje u Telekomu Srbije. Preostalih 20 odsto akcija je u vlaništvu grčke kompanije OTE, u kojoj Dojče telekom ima 30 odsto kapitala.

Pogledajte još