OBLIK OČIJU JE PRESUDAN: Pravilno odaberite odgovarajuće ekstenzije za trepavice

Suprotno do veštačkih koje uglavnom izgledaju previše glamurozno za svakodnevno nošenje, ekstenzije dolaze u više različitih dužina, možete im birati gustinu, ali i način na koji će se nadograditi na vaše trepavice. Međutim, zbog postojanja velikog broja opcija, može biti teško odabrati prave.

Zato smo suzili izbor i odabrali najbolje ekstenzije za različite oblike očiju, što će vam pomoći pre sledećem odlasku u salon.

Ukoliko imate okrugle oči

Okrugle oči su uglavnom otvorenije i dosta krupne. Idealne ekstenzije za vas su malo kraće i blago uvijene, tako da sa njima nećete izgledi preterano iznenađeno (čak i kada niste). Ovakve trepavice će vizuelno "ublažiti" okrugao oblik očiju i doneti privlačan asimetričan izgled.

Ukoliko imate spuštene kapke

U ovakav oblik spadaju oči koje nemaju definisani nabor, odnosno liniju kapka. Da biste otvorili oči, odaberite trepavice sa ravnom bazom i jače uvijenim krajevima koji blago prelaze kapak. Tako ćete podići liniju trepavica i vizuelno učiiti oči krupnijim i svetlijim.

Ukoliko imate bademaste oči

Bademasti oblik očiju odlikuje dva puta veća širina od visine. Pošto se bademasti oblik smatra najproporcionalnijim oblikom očiju, možete odabrati bilo koji stil trepavica. Kozmetičari preporučuju gradativno produživanje trepavica (od unutrašnjeg ka spoljnom uglu oka) kako biste istakli prirodan oblik očiju, ili set trepavica koje će otvoriti oči, ukoliko želite takav efekat.

Izvor: Story.rs/Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još