Marketing mreža i IPSOS pokrenuli projekat Agency Report!

U analizu će biti uključene sve agencije koje posluju u Srbiji u oblasti tržišnih komunikacija, raspoređene u sedam grupa.

Cilj istraživanja je analiza tržišta za 2017. godinu, odnosno sticanje uvida u stanje na tržištu, sakupljanje transparentnih podataka i rangiranje agencija po različitim kriterijumima.

Agency Report je prvi projekat ovog tipa u Srbiji, koji na ovaj način tretira tržište marketinških agencija i sveobuhvatno ga prikazuje. To je jedinstvena istraživačko – izveštajna platforma koja ima višestruku namenu i dalekosežne uticaje na marketinšku industriju.

Agency Report je zamišljen kao jedinstveni registar agencija sa činjenicama o njihovom radu, uspesima i poslovanju. To će biti javna platforma, online dostupna, koja omogućava interaktivnu analitiku. Platforma će sadržati različite prikaze podataka, a omogući će i kombinovane prikaze različitih indikatora prikupljenih tokom istraživanja.

- Objavljivanje poslovnih rezultata agencija praksa je na svim razvijenim tržištima sveta. Svi smo svesni činjenice da je samo trasparentno ujedno i snažno tržište, koje stvara zdravu konkurenciju i ide korak napred. S druge strane, ako ne znamo gde smo, sasvim sigurno ne znamoni u kom pravcu želimo da idemo. Zato hvala svim agencijama što će izdvojiti svoje vreme, učestvovati u istraživanju i nataj način dati svoj doprinos struci i transparentnosti tržišta u Srbiji - rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i CEO portala Marketing mreža.

- Iznad svega poštujemo transparentnost, a to je jedan od načina da zaštitimo pravila struke. Ovaj projekat, na vrlo konkretan način, pretvara ove vrednosti u praksu. Agency Report, kao projekat, izuzetno je važan za nas, kao agencije koje posluju u oblasti tržišnih komunikacija, ali, pre svega, za naše klijente. Kao industrija, sa klijentima živimo, sa njima kreiramo vrednosti, i bez njih ne postojimo. Smatram da je vreme da klijentima damo jasan pregled naše industrije. Takođe, za nas je važno da imamo što verniju sliku nas samih, jer samo tako, možemo da rastemo i da se menjamo - rekla je Snežana Savić, Business Development Director agencije IPSOS Strategic Marketing.

Istraživanje će se u naredna dva meseca sprovesti u dva talasa. Prvi talas predstavlja prikupljanje podataka od agencija, kroz dobrovoljnu online anketu, dok drugi talas predstavlja prikupljanje i analizu javno dostupnih podataka o poslovanju, uključujući i podatke iz Agencije za privredne registre Republike Srbije.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još