Fejsbuk angažovao bivšeg člana Bušove administracije

LONDON, 10. maja 2010. (Beta) - Vodeća društvena mreža u svetu Fejsbuk angažovala je advokata Tima Marisa da je zastupa pred Saveznom komisijom za trgovinu (FTC) koja razmatra pritužbe na zloupotrebu privatnosti na Fejsbuku.

Maris radi u advokatskoj kompaniji O'Melveni i Majer, a imao je veoma važnu ulogu u administraciji bivšeg predsednika Džordža Buša gde je radio u pravnom timu, piše danas britanski Fajnenšel tajms na svom sajtu.

Maris se ranije pojavljivao pred Komitetom za trgovinu američkog Senata gde se protivio tome da se FTC-u da veće ovlašćenje u regulisanju pitanja privatnosti. Taj predlog je prošao u Predstavničkom domu, a podržavaju ga i udruženja potrošača.

Svi oni traže da taj propis bude izglasan i u Senatu, gde tek predstoji debata. Fejsbuk ima oko 400 miliona korisnika i sada je jedan od najposećenijih sajtova u svetu. Ta kompanija međutim, sve češće dobija pritužbe da ne vodi računa o privatnosti korisnika i da lične podatke ostavlja dostupnim na celom internetu bez pitanja korisnika te mreže.

Pogledajte još