Troicki završio takmičenje u Madridu

BEOGRAD, 10. maja 2010. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je od 35. tenisera sveta Nikolasa Almagra iz Španije sa 0:2 (1:6, 6:7) i takmičenje na turniru Masters serije u Madridu završio u prvom kolu.

Nekada 11. teniseru sveta je za pobedu nad Troickim, koji je 40. na ATP rang listi, bilo dovoljno sat i 39 minuta.

Prvi set rešio je bez većih problema, a činilo se da će tako biti i u drugom pošto je Almagro vodio sa 5:2 i servirao za pobedu.

Troicki je, međutim, tada osvojio četiri naredna gema, pa je meč odlučen u taj brejku. Almagro je brzo poveo sa 3:0, Troicki se vratio na 3:4, ali samo da bi izgubio naredna tri poena za konačnih 3:7.

Srbija je tako ostala bez predstavnika u muškom singlu, pošto su Novak Đoković i Janko Tipsarević otkazali učešće na turniru u Madridu i pre nego što je takmičenje počelo.

Almagro, koji je Troickog pobedio i pre dve godine u Barseloni, u drugom kolu igraće sa četvrtim nosiocem u Madridu Robina Soderlinga iz Švedske.

Poraz Troickog na startu takmičenja u Madridu ne znači i da će srpski teniser izgubiti veliki broj bodova na ATP listi, pošto je i prošle godine eliminisan već u prvom kolu, tada od Nikolaja Davidenka.

Nagradni fond turnira u Madridu iznosi 2.835.000 evra.

Pogledajte još