Utorak, 11. maj 2010. godine

BEOGRAD, 11. maja 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili vestima o masovnoj grobnici kod Raške, poseti predsednika Poslaničkog doma italijanskog parlamenta Đanfranka Finija, kao i drugim privrednim i društvenim temama iz zemlje i sveta.

ALO - "Preživeo pad od 700 metara", o dečaku koji je teško povređen kada je upao u napuštenu jamu borskog rudnika. O sudskom sporu koji je pokrenulo Ministarstvo odbrane Srbije, zahtevajući vlasništvo nad stadionom Partizana, list piše pod naslovom "Vojska: Partizan mora da vrati stadion".

BLIC - "Benzin skuplji nego u Švajcarskoj", naslov je o ceni goriva u Srbiji, koja je četiri dinara veća nego u razvijenim zemljama. "Dinar pao zbog straha investitora", o procenama posledica ekonomske krize u Grčkoj.

VEČERNJE NOVOSTI - "Grobnica u temelju", o sumnjama da je u blizini Raške pokopano 250 Albanaca. O početku nove runde pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom "Porezi, pa penzije". List piše i da će Gradsko saobraćajno preduzeće uvesti olakšice za plaćanje kazni za vožnju bez karte "Popust za šverc".

DANAS - "Ministarstvo odbrane traži Partizanov stadion", najveći je naslov lista. "Svedoci tvrde da je pokopano oko 250 žrtava", najava je teksta o grobnici.

KURIR - List na naslovnoj strani piše o zločinu u Beogradu "Držao mrtvog oca u fioci". "Predsednik FSS Tomislav Karadžić dobio obezbeđenje", piše list povodom pretnji koje su upućene fudbalskom funkcioneru.

POLITIKA - "MMF: Veće penzije i plate nisu dogovorene u Vašingtonu", najava je o dolasku delegacije Međunarodnog monetarnog fonda. "Finansijsko tržište podržalo najnovije mere Brisela", tekst je o finansijskoj krizi u evrozoni.

PRESS - "Karadžiću prete Zvezdini 'ljudi iz senke'", najveći je naslov s nadnaslovom da je to "početak obračuna u srpskom fudbalu". "Država odustaje od prodaje Telekoma", vest je o prodaji akcija Telekoma.

PRIVREDNI PREGLED - "Litar benzina koštaće 130 dinara", prenosi list najavu poskupljenja goriva u Srbiji. O predstojećim dvonedeljnim pregovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom "Odmrzavanje penzija - vruća tema".

Pogledajte još