Borovčanin zadovoljan pripremama u Austriji

BEOGRAD, 10. maja 2010. (Beta) - Srpski bokser teške kategorije Nenad Borovčanin priprema se u Austriji za predstojeći meč u Gelzenkirhenu, gde će boksovati u uvodnom programu uoči duela Vitalija Klička i Albera Soznovskog za titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji u verziji WBC.

Na stadionu nemačkog fudbalskog kluba Šalke u Glezenkirhenu 29. maja Kličko će protiv Poljaka Soznovskog braniti titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji WBC verzije, a Borovčanin će boksovati u uvodnom programu meč za bodove na svetskoj rang listi.

Bokseri se pripremaju u planinskom selu Going nedaleko od Kicbila, gde je stara baza braće Vitalija i Vladimira Klička.

"Uslovi za pripreme su fantastični. Treninzi su naporni, ali bez odricanja i teškog rada nema rezultata. Vitalij je u odličnoj formi, sparingujemo tri puta nedeljno, a do kraja priprema radićemo sa sparing partnerima iz SAD Ola Afolabijem, Tonijem Granom i Šeronom Vilijamsom", rekao je Borovčanin.

"Ovde smo 10 dana i ostaćemo još dve nedelje, pa idemo u Gelzenkirhen, gde ćemo 29. maja boksovati. Vitali je pravi šampion i u ringu i van njega", dodao je on.

Borovčanin je rekao i da je zadovoljan radom sa trenerom Fricom Zdunekom.

"Pored trenerskog znanja poseduje posebnu harizmu i autoritet, pa na treninzima nema mnogo priče već samo rad, red i disciplina. Njegovi treninzi su raznovrsni ali i vrlo naporni, pa mi je prvih dana bilo teško. Ali sve treninge sam izdržao i sada je lakše. Fric je u svojoj karijeri do svetskog trona doveo čak 13 boksera, pa se nadam da će mene dovesti bar do evropskog vrha", rekao je Borovčanin.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.