Borovčanin zadovoljan pripremama u Austriji

BEOGRAD, 10. maja 2010. (Beta) – Srpski bokser teške kategorije Nenad Borovčanin priprema se u Austriji za predstojeći meč u Gelzenkirhenu, gde će boksovati u uvodnom programu uoči duela Vitalija Klička i Albera Soznovskog za titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji u verziji WBC.

Na stadionu nemačkog fudbalskog kluba Šalke u Glezenkirhenu 29. maja Kličko će protiv Poljaka Soznovskog braniti titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji WBC verzije, a Borovčanin će boksovati u uvodnom programu meč za bodove na svetskoj rang listi.

Bokseri se pripremaju u planinskom selu Going nedaleko od Kicbila, gde je stara baza braće Vitalija i Vladimira Klička.

“Uslovi za pripreme su fantastični. Treninzi su naporni, ali bez odricanja i teškog rada nema rezultata. Vitalij je u odličnoj formi, sparingujemo tri puta nedeljno, a do kraja priprema radićemo sa sparing partnerima iz SAD Ola Afolabijem, Tonijem Granom i Šeronom Vilijamsom”, rekao je Borovčanin.

“Ovde smo 10 dana i ostaćemo još dve nedelje, pa idemo u Gelzenkirhen, gde ćemo 29. maja boksovati. Vitali je pravi šampion i u ringu i van njega“, dodao je on.

Borovčanin je rekao i da je zadovoljan radom sa trenerom Fricom Zdunekom.

“Pored trenerskog znanja poseduje posebnu harizmu i autoritet, pa na treninzima nema mnogo priče već samo rad, red i disciplina. Njegovi treninzi su raznovrsni ali i vrlo naporni, pa mi je prvih dana bilo teško. Ali sve treninge sam izdržao i sada je lakše. Fric je u svojoj karijeri do svetskog trona doveo čak 13 boksera, pa se nadam da će mene dovesti bar do evropskog vrha“, rekao je Borovčanin.