Verbek saopštio širi spisak reprezentativaca za SP

SIDNEJ, 11. maja 2010. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Australije Pim Verbek saopštio je širi spisak igrača za Svetsko prvenstvo na kome je i povređeni napadač Galatasaraja Hari Kjuel.

Verbek je objavio imena 31 igrača koji će se pripremati za Mundijal, a konačan spisak fudbalera za Južnu Afriku mora da pošalje u Fifu najkasnije do 1. juna.

Verbek je rekao da je uveren da će se Kjuel oporaviti na vreme od povrede prepona, zbog koje ne igra za Galatasaraj.

Selektor ima problema sa sastavom zbog povreda igrača. Fudbaler Palerma Mark Brešano je povredio leđa, a igrači Blekburna Bret Emerton i Vins Grela imaju probelema sa kolenom, odnosno butnim mišićem. Verbek ih je i pored toga uvrstio na spisak.

"Čuju se glasine i razna mišljenja, ali Hari će biti spreman. I Kjuel i lekari su me uverili da će biti sve u redu. Imamo još pet nedelja da se spremimo do prve utakmice protiv Nemačke i ne brinite - Hari će biti tamo", rekao je Verbek.

Reprezentacija Australije će prvu utakmicu na Mundijalu igrati protiv Nemačke, 13. juna u Durbanu. U Grupi D takmiče se još Srbija i Gana.

Verbek je rekao da Kjuel neće igrati u prijateljskoj utakmici protiv Novog Zelanda 24. maja u Melburnu, ali da je fudbaler Galatasaraja igrač kome ne trebaju pripreme da bi dobro igrao.

"Tokom utakmice može da uradi nešto sjajno i na to računam. Hari je kvalitetan igrač i povešću ga na Svetsko prvenstvo i ako ne bude potpuno spreman", rekao je Verbek, koji će posle Mundijala napustiti mesto selektora i preuzeti jedan od poslova u Marokanskom savezu.

Na širem spisku nalazi se 14 fudbalera koji su nastupili na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine.

Golmani: Mark Švarcer (Fulam), Bred Džons (Midlsbro), Judžin Galeković (Adelaida), Adam Federiči (Reding).

Odbrambeni igrači: Krejg Mur (bez kluba), Lukas Nil (Galatasaraj), Luk Vilkšajr (Dinamo Moskva), Skot Čiperfild (Bazel), Dejvid Karni (Tvente), Mark Miligan (Džef Junajted), Džejd Nord (Tromso), Majkl Bešamp (Al-Džazira), Šejn Louri (Aston Vila), Ris Vilijams (Midlsbro).

Fudbaleri sredine terena: Džejson Čulina (Gold Koust), Tim Kejhil (Everton), Bret Emerton (Blekburn), Mark Brešano (Palermo), Vins Grela (Blekburn), Bret Holman (AZ Alkmar), Karl Valeri (Sausuolo), Mile Jedinak (Antalija), Ričard Garsija (Hal siti), Niki Karli (Kristal Palas), Tomi Oar (Utreht), Džejms Holand (AZ Alkmar).

Napadači: Hari Kjuel (Galatasaraj), Džoš Kenedi (Nagoja), Skot Mekdonald (Midlsbro), Dario Vidošić (Nirnberg), Nikita Rukavitsja (Tvente).

Pogledajte još