Milovanović odbacio optužbe FK Crvena zvezda

BEOGRAD, 11. maja 2010. (Beta) - Doskorašnji trener Metalca Nenad Milovanović odbacio je optužbe fudbalskog kluba Crvena zvezda da je na prvenstvenoj utakmici protiv Partizana izveo oslabljeni tim.

"Iznenađen sam zvaničnim saopštenjem UO Crvene zvezde, s obzirom da su moji komentari sa konferencije za novinare na SOS kanalu, održanoj u sredu, 5. maja zloupotrebljeni i netačno interpretirani", rekao je Milovanović za Sportski žurnal.

Crvena zvezda je 9. maja u saopštenju, u kojem je navela da je nezadovoljna suđenjem na 138. "večitom" derbiju, pomenula i Milovanovića.

Crveno-beli su naveli da je Milovanović, navodno, rekao da je predsednik Metalca Dragoljub Vukadinović, koji je i član Upravnog odbora Partizana, od njega tražio da na utakmici protiv crno-belih izvede oslabljeni tim, kao i da je Partizan "premirao" Metalac da pobedi Crvenu zvezdu.

"Postoji dokaz, snimak konferencije. Nije tačno da sam rekao da nas je Partizan premirao za utakmicu protiv Crvene zvezde i to u kešu, već da postoji mnogo novčanih dugovanja prema igračima, što u premijama, što u ratama i da su nam isplaćene samo premije za utakmice protiv Napretka i Zvezde, što se može utvrditi i na mom izvodu iz banke. Jasno se može utvrditi da je premije uplatio Metalac a ne Partizan", rekao je on.

Partizan je u utakmici 26. kola Super lige, 24. aprila, pobedio Metalac sa 3:1, a Metalac je, u meču 19. kola na svom terenu pobedio Zvezdu sa 2:1.

"Takođe, na snimku se može videti da sam rekao da nisam dozvolio čelnicima Metalca da mi sastavljaju tim. Istakao sam da su tražili od mene da jedan igrač igra, a ne da ne igra protiv Partizana, što je, mora se priznati, velika razlika", dodao je Milovanović.

Milovanović je poručio da ga, kao profesionalca, ne zanimaju odnosi dva najveća srpska kluba i da je "neumesno uplitati njegovo ime u njihove međusobne odnose".

Pogledajte još