Za ulazak u EU važna brzina reformi u Srbiji

BEOGRAD, 11. maja 2010. (Beta) - Direktorka kancelarija za evropske integracije Milica Delević izjavila je u utorak da brzina priključenja Evropskoj uniji zavisi od brzine i kvaliteta reformi koje Srbija sprovodi.

Delević je na konferenciji o izazovima kandidature Srbije za članstvo u EU, koju organizuje Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) rekla da bi Srbija trebalo da primenjuje sve zakone koji su usvojeni i da donese nove, koji su predviđeni za ovu godinu. "Potrebno je da se vidi reformski napor i dinamika koja će građanima doneti bolji život", rekla je Delević.

Delević je rekla da je ekonomska kriza koja se oseća u EU najozbiljiji izazov u ovom trenutku i dodala da veruje da će kriza biti prevaziđena. "Verujem da će način na koji će se prevazići kriza oblikovati EU, kojoj će se Srbija i druge zemlje Zapadnog Balkana jednog dana priključiti", rekla je Delević.

Šef delegacije Evropske unije u Srbije Vensan Dežer izjavio je proces evropskih integracija treba da bude kvalitetan. "Ne treba samo razgovarati o datumu, to će se desiti, važno je da proces budu kvalitetan i da se sprovode reforme i poboljša kvalitet života građana", rekao je Dežer.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.