Prvo ročište po prijavama DRI 14. maja

BEOGRAD, 11. maja 2010. (Beta) - Prvo ročište po prekršajnim prijavama Državne revizorske institucije (DRI) zbog nenamenskog trošenja budžetskog novca u 2008. zakazano je za 14. maj, izjavio je u utorak agenciji Beta predsednik Višeg beogradskog suda za prekršaje Zoran Pašalić.

U DRI je Beti potvrđeno da je stigao poziv za prvo ročište po prijavi te institucije, ali nisu želeli da navedu na koji predmet se odnosi.

DRI je 18. februara podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 19 državnih funkcionera, među kojima je šest aktuelnih i pet bivših ministara. Oni se sumnjiče za kršenje Zakona o budžetskom sistemu, a zaprećena kazna je do 50.000 dinara.

Prijave su podnete protiv Slobodana Milosavljević, Gorana Bogdanovića, Žarka Obradovića, Tomice Milosavljevića, Nebojše Bradića, Olivera Dulića, Saše Dragina, Predraga Bubala, Slobodana Samardžića, Zorana Lončara i Vojislava Brajovića. Podnete su i prijave protiv četvoro državnih sekretara iz Ministarstva ekonomije i Ministarstva rada i socijalne politike Srbije.

Pogledajte još