Betmenovo novo odelo

Kompanija Warner Bros. Pictures objavila je prvu fotografiju Betmenovog novog kostima iz filma “Mračni vitez.” Oprobani tandem koji čine reditelj Kristofer Nolan i glumac Kristijan Bejl, nastavlja uspešnu saradnju nakon filma “Povratak Betmena“ iz 2005. godine koji je zaradio preko 370 miliona dolara. 

Uloga najpoznatijeg Betmenovog neprijatelja - Džokera, poverena je Hitu Ledžeru. 

Betmenov kostim za ovu priliku promenjen je u odnosu na prethodne filmove. Sada je sastavljen iz 200 komadića gume, metalnih mrežica, staklenog vlakna i najlona. Glavni razlog zbog kojeg je došlo do njegove izmene je zato što su se svi glumci Betmena žalili da ne mogu da pomeraju glavu jer je kapa bila zakačena za ramena. 

Nova maska gradjena je po ugledu na motorcliklističku kacigu i odvojena je od odela. Pored toga, kao sastavni deo kostima i nabora njegovog ogrtača, ugrađene su oštrice kao deo Betmenovog tajnog oružja. 

U filmu “Mračni vitez” Betmen se suprostavlja preostalim kriminalnim organizacijama koje su zarazile ulice grada, uz pomoć poručnika Džima Gordona (Geri Oldman) i glavnog tužitelja Harvija Denta (Aron Ekhart). U početku uspešno partnerstvo, ubrzo postaje žrtva vladavine haosa koji proizvodi kriminalni genijalni um, poznat uplašenim gradjanima Gotama kao Dzoker (Hit Ledžer). 

Glumačku ekipu filma “Mračni vitez” pored Bejla i Ledžera, čcine i Morgan Frimen, Majkl Kejn, Geri Oldman, Aron Ekhart, Megi Gilenhal, Erik Roberts i Nestor Karbonel. 

Scenario je poveren Džonatanu Nolanu. 

“Mračni vitez” stize u bioskope 18. jula, 2008. godine. 

www.kontra.org.yu

Pogledajte još