Završena rasprava o zakonu o sprečavanju zlostavljanja

BEOGRAD, 11. maja 2010. (Beta) - Skupština Srbije završila je u utorak objedinjenu načelnu raspravu o predloženim zakonima o sprečavanju zlostavljanja na radu i o volontiranju.

Skupština će u sredu razmotriti izmene Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i izmene Zakona o odlikovanjima.

Na kraju rasprave, ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Rasim Ljajić izrazio je spremnost da prihvati amandmane koji će poboljšati tekst predloženih zakona.

Ljajić je rekao da ne postoji opšteprihvaćena definicija zlostavljanja na radu i da u tekstu tog predloga nisu mogli da budu pobrajani svi oblici takvog zlostavljanja. Ministar se složio s mišljenjem pojedinih poslanika da treba izmeniti i Zakon o radu čiji je predlog, kako je naveo, pripremljen, ali i naveo da je za to potrebna saglasnost svih socijalnih partnera.

U raspravi, poslanici vladajuće većine istakli su neophodnost usvajanja zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu i o volontiranju, a tokom rasprave poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) i Demokratske stranke Srbije (DŠ) govorili su o "mobingu" kome su, kako tvrde, izloženi u parlamentu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.