Pakjao u novembru ponovo u ringu

MANILA, 12. maja 2010. (Beta) - Svetski bokserski šampion u velter kategoriji Manu Pakjao sa Filipina narednu borbu imaće u novembru, ali ime njegovog protivnika još nije poznato.

Informaciju je prenela agencija Asošiejted Pres pozivajući se na Pakjaovog glavnog savetnika za finansije Majkla Konca, koji je naveo da će se meč održati na stadionu u Dalasu u Teksasu, a da su u opticaju dva termina - 6. i 13. novembar.

"Protivnika još nismo imenovali, ali to je vreme kada ćemo se boriti", rekao je Konc i dodao da još nisu počeli ni pregovori sa mogućim rivalima.

Međi spekulišu da će Pakjao u ring ući sa Antoniom Margaritom ili Flojdom Mejvederom, što bi bila poslastica za ljubitelje boksa. Pokušaj da se duel sa Mejvederom orgnizuje u martu propao je pošto je Pakjao odbio doping testove koje je zahtevao tim boksera iz SAD.

"Ako Mejveder želi da se bori sa Manijem nema problema, ali samo pod uslovom da nas ne maltretira raznim uslovima", naveo je Konc i najavio mogućnost da Pakjao boksuje i sa pobednikom junske tuče Jurija Formena i Miguela Kota, koga je već savladao u novembru.

Pakjao se u martu, umesto sa Mejvederom, tukao sa Džošuom Klotijem, takođe u Dalasu, i pobedio jednoglasnom odlukom sudija.

Kasnije je rekao da će odluka o nastavku karijere zavisiti od njegove majke. Televizija Ej-Bi-Si-Si-Bi-En (ABC-CBN) danas je izvestila da je majka Dionisija dozvolila 31-godišnjem sinu da boksuje još jednom. 

Pakjao bi uskoro mogao da postane i kongresmen filipinske oblasti Sarangani, pošto je na skorašnjim izborima dobio veliku prednost u odnosu na protivkandidata, 61-godišnjeg biznismena Roja Čiongbijana, koji dolazi iz bogate i uticajne porodice.

Kampanju je Pakjao zasnivao na obećanjima za besplatno obrazovanje i zdravstvene usluge za siromašne. Najavio je da će ribarima pokloniti male brodove, kao i finansijsku pomoć za male privredne radnje.

Pogledajte još