Jubilarna 50. biciklistička trka "Kroz Srbiju"

Tradicionalna međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju", koja će ove godine proslaviti redak jubilej, 50 godina takmičenja i 70 godina postojanja, održaće se od 14. do 19. juna na drumovima širom Srbije.

Ovogodišnja biciklistička trka će startovati u Mladenovcu, a završetak je nakon šest dana u Rumi. Prema najavi, koja je danas objavljena u Ministarstvu omladine i sporta, ukupna dužina trke iznosiće 1.073 km, a prosečna kilometraža po danu je 178 kilometara.

Kao i ranijih godina i ove će trka se voditi pod sloganom "Turizam i biciklizam zajedno" i imaće zadatak da promoviše prirodne lepote i turističke potencijale naše zemlje. Nagradni fond trke iznosiće oko 18.000 evra.

Prema rečima sportskog direktora trke, bivšeg proslavljenog reprezentativca i olimpijca u tri sporta Aleksandra Milenkovića, u ovogodišnjoj trci učestvovaće ekipe i nacionalni timovi iz 20 zemalja.

Srbija će biti predstavljena sa dve nacionalne ekipe koje će jurišati na osvajanje jednog od prva tri mesta. Zanimljivo je da će i ove godine trka "Kroz Srbiju" u jednoj etapi se voditi kroz Republiku Srpsku, od Zlatibora, do Pala, a potom će se voziti poslednja etapa do Rume.

Na ovogodišnjoj trci biće 18 prolaznih i pet brdskih ciljeva, tako da će omogućavati vozačima specijalistima da iskažu prave mogućnosti.

Iza ove manifestacije, kao i ranijih godina, stalo je Ministarstvo za omladinu i sport, a predsednik počasnog odbora je ministarka sporta i omladine Snežana Marković-Samardžić.

Trke će se voziti po sledećem rasporedu: 

Prva etapa: 14. jun: Beograd - Zaječar (190,5 km)
15. jun: Zaječar - Vranjska Banja (173 km)
16. jun: Vranjska Banja - Vrnjačka Banja (233 km)
17. jun: Vrnjačka Banja - Zlatibor (148 km)
18.jun: Zlatibor - Pale (Republika Srpska) 173,5 km
19. jun: Pale - Ruma 155 km.

Izvor: Blic
12. maj

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.