Dogovorićemo se sa Partizanom

VRŠAC, 12. maja 2010. (Beta) - Srpski ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je ubeđen da će se Ministarstvo odbrane dogovoriti sa Partizanom o stadionu tog fudbalskog kluba i da problem o njegovom vlasniku postoji više u javnosti nego u realnosti.

"Ubeđen sam da ćemo se dogovoriti sa Partizanom. Ministarstvo odbrane sarađuje sa svim sportkim klubovima i društvima", rekao je Šutanovac novinarima u Vršcu.

Javnost je za spor oko stadiona Partizana saznala juče, pošto su mediji objavili da je Ministarstvo odbrane pokrenulo sudski postupak kojim je navodno želelo da ospori odluku državnih organa iz 1990. godine kada su crno-beli preuzeli vlasništvo nad pomenutim objektom.

Šutanovac je pojasnio da spor traje još od 1997. godine kada je Ministarstvo odbrane osporilo ugovor o poklanjanju stadiona, jer su po tadašnjem zakonodavstvu morali da postoje posebni razlozi da se to učini sa vojnom imovinom.

On je, takođe, istakao važnost saradnje Ministarstva odbrane sa sportskim društvima i klubovima. Naveo je da u nekim veoma razvijenim zemljama, poput Austrije i Švajcarske, Ministarstvo odbrane i nosi naziv Ministarstvo odbrane i sporta.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.