Premijerka Ana Brnabić posetila štand Generali Osiguranje na sajmu poljoprivrede

On je tom prilikom istakao:

- Kompanija je prethodnih godina mnogo radila na procesima olakšavanja rada u oblasti osiguranja poljoprivrede. Nekoliko godina već koristimo dron koji omogućuje precizno i efikasno snimanje šteta na usevima. Ova tehnologija omogućava i analizu i obradu prikupljenih podataka na osnovu kojih se utvrđuje stanje useva, eventualna oštećenja usled prirodnih nepogoda, bolesti, insekata, klimatskih promena. Kompanija je učinila i korak više. Na ovogodišnjem sajmu ćemo predstaviti novinu na domaćem tržištu osiguranja – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima. To je još jedan veliki korak u oblasti digitalizacije procesa u osiguranju poljoprivrede kojim želimo da pružimo podršku razvoju ove oblasti.

Na pitanje Premijerke da li se građani Srbije osiguravaju Filipović je rekao da je svest građana o osiguranju inače mala, da je osiguranjem pokriveno oko 10-12% registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i da industrija osiguranja treba da zajedno sa državom učini još više da se situacija promeni.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović istakao je da će država i dalje podržavati razvoj poljoprivrede time što će poljoprivrednim proizvođačima vršiti povraćaj dela premije osiguranja.

Generali Osiguranje Srbija je sedmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.