Vlasnik Trajala negira vezu sa Sretenom Jocićem

KRUŠEVAC, 12. maja 2010. (Beta) - Većinski vlasnik kruševačke Trajal korporacije, bugarski biznismen Hristo Kovački u sredu je negirao pisanje medija da je u prodaju te kompanije i rudnika Kovin umešan Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amasterdam.

"Nemam šta da krijem. U Trajalu i Rudniku Kovin se radi odgovorno i transparentno. Istrage koje se vode to će dokazati. Nemam nikakve kontakte sa Sretenom Jocićem i nikakva finansijska saznanja u vezi sa njim, što će istraga takođe dokazati", naveo je Kovački u pisanoj izjavi.

On istakao da dovođenje u vezu Trajala i Rudnika Kovin sa Jocićem koji se nalazi u pritvoru "šteti imidžu" tih firmi i narušavaju njegov ugled kod poslovnih partnera. Kovački je dodao da poslovanje ta dva preduzeća stalno kontroliše Agencije za privatizaciju Srbije.

Povod za njegovo obraćanje javnosti je tekst u dvnevnom listu "Blic" od pre dva dana gde je navedeno da je Kovačkog u Srbiju doveo Jocić i da će Trajal biti jedno od prvih preduzeća koje će proveravati Jedinica za finansijske istrage u istrazi koja je protiv Jocića pokrenuta pre nekoliko dana.

Pogledajte još