Nemamo drugog puta osim svetosavskog

BANJALUKA, 12. maja 2010. (Beta) - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej izjavio je u sredu u Bijeljini da je veoma srećan što je posetio te prostore, ističući da srpski narod nema drugog puta osim svetosavskog.

"Ja sam danas veoma radostan što sam s vama, braćo i sestre, što sam ovde na ovim prostorima. Sva Srbija je krvlju natopljena, Kosovo naše je krvlju natopljeno, cela BiH, srpska Dalmacija, Lika i ostali krajevi, natopljeni krvlju drevnih i novih mučenika", kazao je patrijarh u svojoj besedi u manastiru Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini.

Ti mučenici "pozivaju sve nas i nemojmo se odreći njihovog poziva i njihove blagodatne sile i moći...Zato, dok smo mi sa njima, dok ih nosimo u svojim srcima, ne brinimo ni za današnjicu ni za budućnost", naglasio je patrijarh Irinije. Patrijarh SPC u sredu je u manastiru Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini služio svetu arhijerejsku liturgiju povodom slave manastira. To je prva poseta patrijarha Irineja Republici Srpskoj (RS). Liturgiji je prisustvovalo više stotina vernika, kao i premijer RS Milorad Dodik.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.