Upozorenje na potpuni štrajk

BEOGRAD, 12. maja 2010. (Beta) - Predsednik Novog sindikata zdravstva Živorad Mrkić najavio je u sredu da će članovi tog sindikata u Kliničkom centru Srbije u iduću sredu početi "potpun štrajk" ako uprava ne počne rešavanje problema te zdravstvene ustanove.

"Uprava Kliničkog centra do srede treba da nam dostavi predloge kako da rešimo probleme i tada ćemo odlučiti da li stupamo u potpun štrajk", rekao je Mrkić agenciji Beta i ocenio da je situacija u Kliničkom centru Srbije "katastrofalna". On je rekao da Kliničkom centru Srbije nedostaje 600 medicinskih sestara i da zbog manjka zdravstvenih radnika građani Srbije ne dobijaju kvalitetnu negu.

Članovi Novog sindikata u Kliničkom centru Srbije u sredu su održali jednočasovni štrajk upozorenja zbog, kako su naveli, lošeg stanja u toj ustanovi, kao i činjenice da neki od zaposlenih rade i po osam godina na određeno vreme. Na protestu je bilo oko 100 zaposlenih koji su se posle jednočasovne obustave rada vratili na radna mesta, a njihova delegacija otišla je na razgovore sa direktorom Kliničkog centra Srbije Đorđem Bajecom.

Pogledajte još