Zatvorenica traži vibrator

 

Frustrirana zatvorenica jednog britanskog zatvora zahteva od uprave  da joj kupi vibrator, a upravnika je opomenula da je već pripremila tužbu Evropskom sudu za ljudska prava ako želja ne bude ispunjena. 

"Nekim zatvorenicama su dozvoljeni električni aparati za brijanje, pa ne vidim zbog čega meni ne bio dozvoljen vibrator'', kaže zatvorenica, koja za sebe tvrdi da je seksualni zavisnik. U pismu Brajanu Ričiju, upravniku zatvora "Send", ona tvrdi da zabrana vibratora predstavlja diskriminaciju heteroseksualaca.

 ''Homoseksualni odnosi su dozvoljeni i svi se prave da ih ne vide. Ja tražim ono što je prirodno, da zadovoljim svoje heteroseksualne potrebe i ne vidim kako neko može da kaže da je to smešan zahtev", napisala je zatvorenica upravniku. "Narkomani dobijaju lekarsu pomoć, pušači dobijaju cigarete, a nikoga ne zanima šta će biti s nama koji zavisimo od redovnih seksualnih odnosa", kaže zatvorenica, koja dodaje da je neobjašnjiva i odluka da se zabrane posete seksualnih partnera, kakva je inače praksa u ostalim zemljama Evropske unije. 

"Ona smatra da ima puno pravo da i u zatvoru održava normalan seksualni život i zahteva da joj se to omogući. Preti i tužbom, ali nije ona u poziciji da sama sebi određuje način života u zatvoru. Da li će njenom zahtevu biti udvoljeno, zavisi od procene da li je taj zahtev prikladan i može li to da naruši red i disciplinu u zatvoru", rekla je predstavnica za štampu zatvora.

Pogledajte još