Bramerc stigao u Beograd

BEOGRAD, 12. maj 2010. (Beta) - Glavni tužilac Haskog tribunala Serž Bramerc doputovao je u sredu uveče u Beograd i odmah nakon dolaska sastao se sa predstavnicima službi Srbije koje se bave potragom za haškim optuzenicima, rečeno je agenciji Beta u Bezbednosni-informativnoj agenciji (BIA).

Kako je portparol BIA Jovan Stojić rekao agenciji Beta, Bramerc "razgovara sa članovima Akcionog tima za potragu za haškim beguncima i operativcima". Bramerc time počinje dvodnevnu radnu posetu Srbiji, u okviru priprema za podnošenje redovnog polugodišnjeg izveštaja Savetu bezbednosti UN 18. juna.

Od Bramercove ocene saradnje Beograda zavisi da li će zemlje EU ratifikovati Sporazum sa Srbijom o stabilizaciji i pridruživanju. Kako je najavila Bramercova predstavnica Olga Kavran, on će se sastati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem, šefom Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom Rasimom Ljajićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i drugim zvaničnicima akcionog tima koji traga za haškim beguncima.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.