Ljubav je u vazduhu

Jan Kerbek je tridesetogodišnjak koji na simulatorima letenja testira pilote u ekstremnim uslovima . Jan ima i veliki problem, jer se plaši letenja, i taj nerazumni strah ga je u mladosti sprečio da prati ženu svojih snova. Sada između  rata da dokaže vazduhoplovnu bezbednost i drhtave spremnosti da dokaže svoju ljubav, Jan je na raskrsnici - ili će prevazići svoje strahove ili će nastaviti svoj život u toj stalnoj borbi...

U režiji izuzetnog mladog reditelja francuske kinematografije, Remi Bezanson (Remi Bezancon) (čiji je poslednji film PARABOLES prikazan na brojnim međunarodnim festivalima i osvoijo veliki broj nagrada, kao što su za najbolji Evropski kratki film u Salermu u Italiji i specijalnu nagradu na festivalu u Larissi u Grčkoj), "Ljubav u vazduhu" govori o problemima onih koji imaju trideset i koju shvataju da su divlji dani prošli i da treba napokon da se skrase. Ipak, uprkos veoma ozbiljnoj temi ovaj film je sjajna satirična komedija.

U produkciji Mandarin Films tima koji stoji iza francuskog hita "Jet Set and Riders" sa Stivenom Dorfom i Natašom Hensdric (Henstridz), u ovom filmu igraju dve najvrelije mlade zvezde Vinsen Elbaz (Vincent Elbaz) i Marion Kotijard (Cotillard). Vinsent je glumio u filmu "Michael Blanc’a See how they run", dok je Marion glumila u sva tri dela francuske hit komedije "Taxi", a holivudski debi imala je kao trudna žena U Tim Bartonovom filmu BIG FISH. Njena slava ne prestaje od Žan Pjer Ženeovog filma "Veridba je dugo trajala". 

Sa dve velike zvezde, nadarenim rediteljem i talentovanom ekipom "Ljubav u vazduhu" je svakako jedna od sjajnih komedija francuske kinematografije.

Pogledajte još