Van Bronhorst odlazi u penziju posle Mundijala

BEOGRAD, 12. maja 2010. (Beta) - Dugogodišnji reprezentativac Holandije i fudbaler Fejnorda Đovan van Bronhorst saopštio je da će posle Svetskog prvenstva završiti igračku karijeru.

Van Bronhorst će na Mundijalu u Južnoj Africi biti kapiten selekcije Holandije, koja će igrati u grupi sa Danskom, Japanom i Kamerunom.

"Skinuo sam veliki teret sa svojih leđa. Sada sam ponovo potpuno miran, ali sam prethodnih meseci imao dilemu. To je bio težak period", rekao je 35-godišnji Van Bronhorst za sajt Evropske fudbalske unije (UEFA).

Oproštajnu utakmicu u dresu Fejnorda poznati fudbaler sredine terena odigraće 25. jula protiv španske Majorke.

Van Bronhorst se 2007. godine vratio iz Barselone u Fejnord, klub u kojem je počeo karijeru.

"Želim da ostanem u klubu i po završetku igračke karijere, možda na nekoj funkciji u upravi", naveo je Van Bronhorst, koji je dosad za selekciju Holandije odigrao 97 utakmica i postigao pet golova.

Van Bronhorstu će Mundijalu u Južnoj Africi biti treći u karijeri, a igrao je i na tri Evropska prvenstva.

"Kada završim igračku karijeru, zatvoriću jedno veliko poglavlje svog života. Želeo sam da se 'penzionišem' u dresu Fejnorda, a nadam se da ću u Južnoj Africi još jednom pomoći reprezentaciji. Bilo bi fantastično kada bih se dobrim rezultatom oprostio od aktivnog igranja fudbala", zaključio je on.

Van Bronhorst je u karijeri još igrao za RKC Valvijk, Glazgov Rendžers, Arsenal i Barselonu. Osvojio je po dve titule prvaka Škotske i Španije, jednu u Engleskoj i Ligu šampiona 2006. godine

Pogledajte još