Kostić čeka dozvolu za gradnju vetrenjače

BEOGRAD, 13. maja 2010. (Beta) - Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je da već dve godine čeka građevinsku dozvolu da počne posao sa vetrenjačama vredan 180 miliona evra i izrazio nadu da će je konačno dobiti u junu.

Kostić je za beogradski Pres rekao da je za izgradnju jedne vetrenjače u Srbiji potrebno da investitor pribavi oko 26 različitih dozvola i dodao da država u ovoj oblasti zbog toga trenutno gubi milijardu evra.

"Uprkos tome što smo relativno brzo dobili saglasnost Ministarstva energetike, projekat iskorišćavanja energije vetra u Vršcu koji MK grupa radi sa italijanskim partnerom, već dve godine čeka građevinsku dozvolu. Nadamo se da ćemo dozvolu dobiti u junu", kazao je Kostić.

On je naveo da je partner MK grupe na ovom projektu renomirana italijanska kompanija Fintel enerdži grup, koja se bavi proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora, prevashodno energije vetra. Kostić je dodao da projekat iskorišćavanja energije vetra u Vršcu vredi oko 180 miliona evra, od čega MK grupa investira blizu 90 miliona.

Pogledajte još