TESA JE BAČENA NA KREVET: Leon se oglasio povodom snimka zlostavljanja psa! (VIDEO)

Stefan Dimitrijević je šokiran negativnim komentarima koje je dobio na društvenim mrežama.

Video, na kojem se vidi kako se Leon smeje dok njegov prijatelj baca psa iza sebe, izazvao je lavinu komentara na Internetu.

Sporni video je već obrisan, a on je odlučio da objasni šta se konretno dogodilo i izjavio je da je Tesa deo porodice i jedan srećan pas.

- Ovom prilikom obraćamo se javnosti povodom slučaja navodnog zlostavljanja životinja u vili TeamTrending u kojoj živimo i radimo, a koje je, kako se navodi, počinio Stefan Dimitrijević Leon sa svojim drugom, Crnim, nad Tesom, našom ljubimicom. Ovaj slučaj izazvao je salve negativnih komentara i ogroman odijum u javnosti, a kako čitav slučaj pokazuje sve znake da se otrgnuo kontroli, osećamo da je naša obaveza da reagujemo.

Prvo što mora biti rečeno jeste da je Tesa, naš ljubimac, deo naše porodice: živi s nama u vili, s nama jede, s nama spava, svuda ide sa nama, i tu jednostavno nema prostora za diskusiju. Mi svoje ljubimce volimo najviše i pazimo najnežnije na svetu.

Naredna činjenica na kojoj insistiramo jeste da, iako se sporni snimak možda može tumačiti na različite načine, Tesa ni u jednom trenutku – ni tokom klipa, niti ikada van njega – nije bila dovedena u opasnost ili na bilo koji način povređena. Na snimku Crni baca svog psa na krevet sa dušekom od memorijske pene od 8 cm, pri čemu nije postojala ni najmanja šansa da se Tesa ozledi. To se na snimku ne vidi, i ovom prilikom izražavamo žaljenje što klip nije izmontiran pažljivije, tako da se pokaže bez sumnje da je sve u redu i tako izbegne smeštanje čitavog slučaja u potpuno neprimeren kontekst.

Iz naše perspektive, međutim, nije delovalo izgledno da će jedan bezazlen klip izazvati takvu lavinu negativnih komentara koji su čist odraz govora mržnje, pozivajući na nasilje, pa čak i smrt momaka koji su se, potpuno bez krivice, našli u centru jednog nepotrebnog, isforsiranog, ali pre svega ružnog skandala. Igranje sa psom koji se voli i o kome se danonoćno vodi briga – uz izvinjenje što sam snimak možda nije pažljivije domišljen – ne bi smelo da dovede do komentara poput “Želim ti da umreš u najgorim mukama”, pa sve do “Ubićemo te pe*erčino”. Ovakve pretnje smatramo necivilizovanim, užasavajućim, ali, prevashodno – veoma opasnim, i apelujemo na sve učesnike na smirenje situacije. Uveravamo sve zainteresovane za ovaj slučaj da je Tesa dobro i vesela, kao i uvek, te nema nikakve potrebe za eskalacijom i daljim sukobima.

Ovom prilikom takođe želimo da pozovemo javnost i da obrati pažnju na instagram profil pokreta za zaštitu životinja Levijatan, @levijatanudruzenje – ukoliko želite da prijavite nasilje nad životinjama ili da se bolje informišete o ovoj izuzetno važnoj i, nažalost, uvek aktuelnoj temi, oni su prava adresa.

Konačno, ukoliko želite da se uverite da je Tesa dobro i koliko dobro vodimo računa o njoj, i ona ima svoj instagram profil, @tiny_tesa88. Sigurni smo da će svima odmah biti jasno da Tesa nije samo ljubimac, ona je jedna od nas - rekao je Leon u klipu.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: leon_music1/Instagram

Pogledajte još