Završena rasprava o izmenama Zakona o DRI

BEOGRAD, 13. maja 2010. (Beta) - Skupština Srbije završila je raspravu o izmenama i dopunama Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji i počela objedinjenu raspravu o sedam međunarodnih sporazuma.

Poslanici razmatraju potvrđivanje Finansijskog ugovora (Istraživanje i razvoj u javnom sektoru) Srbije i Evropske investicione banke, kao i potvrđivanje Ugovora o donaciji (Olakšice za infrastrukturne projekte za lokalni okvir) u okviru IPA 2008 multi-korisničkog programa zaključenog između Evropske investicione banke, Republike Srbije i Grada Beograda.

Razmatra se i potvrđivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i država EFTA, i potvrđivanje Konvencije o priznavanju evropskih patenata od 5. oktobra 1973. godine sa izmenama jednog člana. Poslanici razmatraju potvrđivanje Singapurskog ugovora o žigovnom pravu, kao i pratećih pravilnika i rezolucije o dopuni ugovora.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje Memoranduma o razumevanju o institucionalnom okviru Inicijative za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa za region jugoistočne Evrope i Sporazum Vlade Srbije i Vlade Hrvatske o plovidbi plovnim putevima na unutrašnjim vodama i njihovom tehničkom održavanju.

Pogledajte još