Šormaz: Vratiću mandat ako Koštunica bude poslanik

BEOGRAD, 13. maja 2010. (Beta) - Poslanik Dragan Šormaz izjavio je u četvrtak da će narednih dana odlučiti da li će podneti ostavku, a da će odmah vratiti mandat ako predsednik Demokratske stranke Srbije (DŠ) Vojislav Koštunica kaže da će biti poslanik u Skupštini Srbije.

"Istog trenutka ću vratiti mandat, ako on (Koštunica) kaže da će da dođe u Skupštinu da bude poslanik. Nisam odlučio, mozda ću vratiti mandat i ovako i onako. O tome ću odlučiti narednih dana, ali ću sigurno ostavku podneti, ako Koštunica kaže da će da bude poslanik", rekao je Šormaz novinarima u parlamentu.

On je rekao da je očigledno izbačen iz DŠ-a, iako zvanična odluka o tome, kako je naveo, nije doneta. Predsednik DŠ-a Vojislav Koštunica u sredu je rekao da je Šormaz, koji je prethodnih dana kritkovao njegov rad, isključen iz stranke.

Povodom navoda u medijima o njegovom prelasku u Srpsku naprednu stranku, Šormaz je rekao da nije imao nikakve kontakte o eventualnom prelasku u neku stranku, ali da je imao pozive i od stranaka vladajuće koalicije i od stranaka opozicije. "Mene su kontaktirali. Još nisam doneo odluku o tome, niti sam s bilo kim ozbiljno razgovarao o tome gde bih prešao", rekao je Šormaz.

Pogledajte još