Moja Kravica Food Talk 2018 - Slobodan Stefanović: U hrani prvo treba da uživamo čulom vida, zatim čulom mirisa i tek na kraju čulom ukusa

Ovogodišnja konferencija se održava u Hotelu "Sheraton" u Novom Sadu u petak 8. juna.

Konferenciju će otvoriti Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade i Sekretar za privredu i turizam, Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima Srbije sa EU i Nj.E. Alona Fišer Kam, ambasadorka Izraela.

Konferansije ovogodišnjeg "Moja Kravica Food Talk 2018" biće Slobodan Stefanović, glumac, prvak drame "Pozorišta na Terazijama", ali i veliki kulinarski majstor, koji osim svog gastro bloga, odnedavno vodi emisiju "Mr. Kitchen". Slobodan će i učestvovati u panelu "Novi Gastro Bonton: Ručak bez vina, cigareta i mobilnog telefona?", a s njim smo o novom gastro bontonu razgovarali u susret konfernciji:

Da li možeš da zamisliš ručak bez mobilnog telefona?

- Postoje nekoliko situacija u životu kada potpuno zaboravim na svoj telefon. Kada idem u teretanu, kada snimam moju emisiju „Mr. Kitchen“ i kada igram predstavu. U svim ostalim slučajevima, telefon je tu, uključujući i ručak. Postao je apsolutna neophodnost.

Kako vidiš nova pravila za stolom - bez cigareta, vina, telefona?

- Savršeno se slažem da cigarete treba zabraniti u prostorijama za ručavanje. Bez telefona bih preživeo, ali vino? To je sastavni deo dobrog ručka, u umerenim količinama, naravno. Zašto bi to iko zabranjivao?

Ti si ljubav prema hrani pretvorio u posao i u tome su ti pomogle društvene mreže. Da li vidiš išta loše u tome što svi prvo fotografišu hranu, pa tek onda probaju?

- Naravno da je sasvim u redu fotografisati hranu. U hrani prvo treba da uživamo čulom vida, zatim čulom mirisa i tek na kraju čulom ukusa. Zbog čega ne bismo sa svojim pratiocima podelili ideje za serviranje, ideje za ručak ili trud koji je neko uložio da nas obraduje spremajući nam hranu? Ne razumem to sablažnjavanje nad fotografisanjem hrane, pogotovo ako pričam iz ugla gastro blogera i nekoga ko vodi kulinarski show. Zapravo, sve je vrlo jednostavno: pustite ljude da uživaju u stvarima koje ih interesuju, na način koji njima prija.

Detalji pograma i informacije o kotizacijama:

www.color.rs/foodtalk2018

Foto: Miša Obradović

Pogledajte još