Bramerc razgovarao sa Ljajićem

BEOGRAD, 13. maja 2010. (Beta) - Saradnja Srbije i haškog tužilaštva u oblasti dostavljanja dokumentacije, uvida u državne arhive i ostalim tehničkim aspektima saradnje odvija se "kontinuirano, profesionalno i bez ikakvih poteškoća", zaključili su u četvrtak u Beogradu glavni haški tužilac Serž Bramerc i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom Rasim Ljajić.

"U tom smislu, zaključeno je da nema niti jednog zahteva Tužilaštva Tribunala na koji nije odgovoreno u predviđenom roku ili na odgovarajući način", saopštio je Nacionalni savet za saradnju sa Tribunalom nakon razgovora Bramerca i Ljajića.

U saopštenju se dodaje i da "današnji sastanak predstavlja potvrdu činjenice da se saradnja Srbije sa Tribunalom nesmetano odvija u kontinuitetu". Stav Nacionalnog saveta je, ističe se u saopštenju, da postoji odlična saradnja s haškim tužilaštovm i da postoji potpuno međusobno poverenje između Srbije i tužilaštva.

"Imajući u vidu sve navedeno, Nacionalni savet za saradnju sa Tribunalom je zajedno sa svim ostalim državnim organima uključenim u proces saradnje u potpunosti opredeljen da se ovakav nivo saradnje održi i u budućnosti", dodaje se u saopštenju Saveta.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.