Nema ministara - nema ni rasprave o sporazumima

BEOGRAD, 13. maja 2010. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović odložila je u četvrtak raspravu o potvrđivanju sedam međunarodnih sporazuma za utorak, 17. maj.

Rasprava je odložena jer je, kako je navela predsednica parlamenta, od šest ministara koje je pozvala u Skupštinu da obrazlažu te sporazume, petoro u inostranstvu.

Poslanici će tako u utorak razmotriti potvrđivanje Finansijskog ugovora (Istraživanje i razvoj u javnom sektoru) Republike Srbije i Evropske investicione banke, kao i potvrđivanje Ugovora o donaciji (Olakšice za infrastrukturne projekte za lokalni okvir) u okviru IPA 2008 multi-korisničkog programa između Evropske investicione banke, Republike Srbije i Grada Beograda.

Na dnevnom redu biće i potvrđivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i država EFTA, i potvrđivanje Konvencije o priznavanju evropskih patenata od 5. oktobra 1973. godine sa izmenama jednog člana.

Poslanici treba da razmotre i potvrđivanje Singapurskog ugovora o žigovnom pravu i pratećih pravilnika i dopunske rezolucije. Skupština Srbije završila je ranije načelnu raspravu o izmenama i dopunama Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji.

Pogledajte još