fbpx

VI SPAVATE, KILOGRAMI SE TOPE: Uz ove ukusne napitke salo nestaje

Sok od jabuke

Istraživanje iz 2003. godine je pokazalo da tri jabuke na dan doprinose gubitku telesne težine. Pošto su bogate vlaknima, one stvaraju osećaj sitosti, smanjujući apetit, a usput pozitivno utiču na stanje bubrrega, jetre i žuči.

Sok od jabuke ograničava apsorpciju masnoća i olakšavaju telu da razgrađuje masti u masne kiseline. Za ovo piće vam je potrebna samo jedna jabuka, čaša haldne vode i dve kašike cimeta (ako želite). Izblendajte je i popijte svež sok najbolje posle večere.

Mleko

Da li hladno ili toplo, ali čaša mleka sadrži visoku količinu kalcijuma i triprofana, te vam tako može pomoći da bolje spavate i da višak masnoće pretvorite u mišiće.

Prema istraživanjima objavljenima u "Medicine and Science In Sports Exercise", mlečni kazeinski protein se polako vari, te pomaže u izgradnji mišića preko noći. U čašu mleka možete dodati malo meda, ali i muškatnog oraščića.

Kefir

Kefir pomaže u povećanju nivoa dobrih bakterija u crevima, poboljšava probavu i omogućava bolju apsorpciju vitamina i minerala.

Osim toga, istraživanja su otkrila kako kefir pomaže u poboljšanju sna, podiže imunitet, energiju, daje osećaj sitosti…

Aloe vera i sok od višnje

Prema studiji objavljenoj u časopisu "Journal of Medicinal Food", sok od višnje značajno smanjuje nesanicu, dok aloe vera gel sadrži moćne vitamine, enzime, saponine, lignin i minerale koji mogu pomoći pri gubitku kilograma.

Pomešajte 80 ml soka od višnje i 20 ml aloe vera gela te dodajte vode. Dobro promešajte i popijte.

Izvor: Prva
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.