Asocijacija za promociju srpske hrane: Predstavljamo vam kompaniju "Drenovac doo"

USAID će zajedno sa novoformiranom Asocijacijom podržati učešće devet inovativnih kompanija iz Srbije na najvećem međunarodnom sajmu visokokvalitetne hrane u Njujorku, koji će se održati od 30 juna do 2. jula.

Jedna od inovativnih kompanija koja će se predstaviti na međunarodnom sajmu visokokvalitetne hrane u Njujorku jeste kompanija "Drenovac doo" koju vam, u razgovoru sa Aleksandrom Obradovićem, Marketing and sales managerom, predstavljamo:

Opišite nam ukratko čime se bavi vaša kompanija?

- Kompanija "Drenovac doo" se bavi proizvodnjom duboko zamrznutog voća kao i sušenjem voća postupkom liofilizacije.

Kako ste došli na ideju za osnivanjem vaše kompanije?

- Kompanija Drenovac je osnovana 1992 godine. Vlasnik kompanije je gospodin Slobodan Obradović. Dobra sirovinska baza i dugogodišnje iskustvo u voćarstvu je bila dobra osnova za početak poslovanja.

2011. godine Kompanija je otpočela najsavremeniji način sušenja voća postupkom liofilizacije. To podrazumeva sušenje voća niskim temperaturama u prisustvu vakuuma. Voće zadržava sve fizičke karaketristike kao i vitamine.

Po čemu je vaša kompanija posebna i izdvaja se na tržištu?

- Kompanija Drenovac se pre svega bazira na kvalitet i na zadovoljavanje kupaca I njihovih potreba. Na prvo mesto stavlja bezbednost hrane kao i konstantno stručno usavršavanje i praćenje najnovijih trendova u domenu prerade voća.

Koliko je za vas značajan odlazak i predstavljanje na "Fancy Food Show NY" i šta očekujete od njega?

- Drenovac doo izvozi na tržište Evrope, Kanade i Amerike. Nastup na Fancy Food Show NY je pre svega mesto gde izlažu preduzeća koja mogu tržištu da ponude nešto novo i atraktivnije za potrošače. Od izložbe očekujemo nove poslovne prilike i poznanstva kao i korisnu razmenu iskustava sa drugim kompanijama.

Foto: Drenovac doo

Pogledajte još