Sutra rano kreće višečasovni Veseli spust Ibrom

KRALJEVO, 30. juna 2007. (Beta) - Na reci Ibar kod Kraljeva sutra u ranim jutarnjim časovima krenuće višečasovni rafting - "Veseli spust Ibrom", na kojem će učestvovati veliki broj ljubitelja splavarenja.

Kako je najavljeno iz Turističke organizacije Kraljeva, splavarenje rekom Ibar počeće ranim jutarnjim okupljanjem učesnika na platou ispred Kajak kluba, a u sedam ujutru organizovan je polazak autobusa i kamiona sa učesnicima i opremom za rafting ka planini Maglič.

Predstavnik Turističke organizacije Kraljevo agenciji Beta rekao je da se na "Veselom spustu" očekuje između sedam i osam hiljada ljudi, među kojima i gosti iz Republike Srpske, Makedonije i Crne Gore.

Već u osam sati ujutru, na znak kapetana, "Veseli spust" krenuće niz Ibar, sa prvim odmorom nakon sat i po vremena u Bogutivacu i drugim na Zlatnoj obali Ibra.

U ranim podnevnim časovima predviđen je odmor u Mataruškoj Banji uz ručak, a u tri sata polazak za Kraljevo, sa očekivanim dolaskom oko 17 časova, navodi se u programu te manifestacije.

Na spustu Ibrom, koji je pravi doživljaj za ljubitelje prirode, očekuje se veliki broj srpskih, ali i stranih rafting grupa, sa autentičnim obeležjima na svojim splavovima i rafting čamcima.

Već tradicionalno, očekuje se učešće čuvenog Džambalaje, koji se Ibrom spušta na splavu uz imitaciju indijanskog poglavice, kao i veliki broj "entuzijasta", koji umesto splavova, koriste "prigodne" ploveće objekte, poput traktorskih guma.

Iz Turističke organizacije Kraljevo preporučuju učesnicima da uz opremu ponesu prsluke za spasavanje, zaštitu za sunce, odeću podesnu za vodu, osvežavajuća pića i plastične vreće za otpad.

Važno upozorenje za sve učesnike jeste da tokom "Veselog spusta" ne skaču u Ibar, poznat po oštrom podvodnom kamenjem.

Na spust Ibrom može se otići i na dva dana, muzejskim vozom Železnica Srbije "Romantika" iz Beograda.

Prošle godine "Veseli spust Ibrom" doživelo je nekoliko hiljada ljubitelja splavarenja, podsećaju u Turističkoj organizaciji Kraljevo.

Pogledajte još