Abe Duque

Pun „EXIL“, dobra atmosfera, i live act Tijane T i Abe Duque-a kao pravo osveženje na klupskoj sceni

Abe Duque i Tijana T počeli su oko 1.30 nastupajući uživo, za gomilom mašina s mnoštvom dugmića. Oboje pevaju i modifikuju svoj glas. Ono što je posebno zanimljivo jeste da Tijana T nije samo „pevačica“, niti je Abe Duque samo „puštač muzike“. Oni eksperimentišu svojim glasovima  i  muzičkim "mašinama" i to vrlo sinhronizovano. 

Sve zvuči i izgleda kao da su vežbali dosta dugo i da su prilično uigrani. Reč je o improvizaciji  koja zvuči sjajno i spontano, glas se savršeno poklapa s muzikom. 

Njegov glas je dubok i u početku govori „Show me what you got“, verovatno da bi malo zagrejao atmosferu. Tijanin glas je negde između zavodljivog i vrištećeg.

Njihova saradanja počela je 2005. godine sasvim slučajno, na improvizovanom nastupu u SKC-u. Tijana T , kako kažu, nikada do tada nije pevala solo pred publikom, niti je Abe Duque pre toga čuo Tijanin glas. Od tada počinju da sarađuju i kreće njihova muzička avantura. 

Njen glas se može čuti u pesmama „Ghost Dance“ i „I’m not your baby“. „Ghost Dance“ se nalazi i na zadnjem „Belgrade Coffee Shop“-u, kao jedna od najprepoznatljivijih pesama ove kompilacije.

U moru sličnih setova, ovaj nastup uživo pravo je osveženje. Fuzija različitih muzičkih pravaca, a sve upakovano tako da celu noć đuskate. 

Slike sa žurke možete pogledati ovde.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Sanja Knežević
 

Pogledajte još