Danubius Food Planet: Danas na programu Dog show i ukrajinska kuhinja

Danas nam se predstavila Hrvatska. Prisutnima se obratio Nj.E. Gordan Bakota, ambasador Hrvatske u Srbiji, koji je pozvao sve Novosađane da posete hrvatsko primorje.

Na Trgu nastupio je ženski sastav HKUPD "Stanislav Prepek" iz Novog Sada. Degustirali smo slavonski kulen i vino vinarije iz Iloka.

Danas od 16h na Trgu slobode se održava Dog show. Povedite vaše kućne ljubimce, prijavite se, prošetajte pistom i osvojite sjajne poklone. Prijave traju na Trgu slobode od 15:30 do 16h.

Od 18h predstaviće nam se Ukrajina. Probaćemo tradicionalne ukrajinske specijalitete vareniki, piroške i mnoge druge, kao i tradicionalno ukrajinsko piće. Uživaćemo i u plesnom nastupu.

Dobrodošli na Trg slobode i "Danubius Food Planet".

Generalni pokrovitelj festivala, kompanija za proizvodnju brašna i testenina Danubius, proslaviće će značajan jubilej, 100 godina postojanja, sa svim posetiocima. Vek postojanja je značajan jubilej za fabriku ali i za mlinarsku industriju u Srbiji jer je malo fabrika koje toliko dugo traju i uspešno posluju.

Od 11. maja do 3. juna u okviru "Danubius Food Planeta" predstaviće se 23 zemlje sveta svojom tradicionalnom hranom, muzikom i kulturom. Svakog dana od 18 časova, Novosađani i gosti Novog Sada, imaće priliku da besplatno degustiraju tradicionalne specijalitete iz svih krajeva sveta. Njihove ekselencije, ambasadori iz 23 zemlje sveta i njihovi cenjeni kuvari pripremaće svoja tradicionalna jela u Gorenje kuhinji koristeći i njihova posuđa. Ovogodišnji izbor pao je na kuhinju Selena koja osvoja elegancijom, kvalitetom i modernim dizajnom, a ukoliko vam se dopada ova kuhinja ili uživate u opremanju svog doma obavezno posetite i Gorenje Studio na Bulevaru Vojvode Stepe 38 ili preostalih 15 raspoloživih lokacija širom Srbije.

Kuvarima ambasada pomažu studenti Prirodno matematičkog fakulteta sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Osim glavnog programa, biće organizovana i dobrotvorna prodaja kolača za Dom u Veterniku, pravljenje cezar salate za Ginisa, akcijska prodaja kulinarskih knjiga i kuvara, tura "stare novosadske kafane", Dog show, organizovana poseta vinariji, kao i aktivnosti u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Tokom festivala, posetioci će imati priliku da kupe različite suvenire, rukotvorine, hranu i poklone u autentičnim drvenim kućicama, fotografišu se sa impozantnim kuglofom, a najmlađi provozaju karuselom.

"Danubius Food Planet" organizuju Color Media Communications, Ninamedia, Subsidium i HBO Color Media Events, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: Danubius, Gorenje i Heineken Srbija.

Autor: Nadlanu

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.