NAJPOPULARNIJI KVIZ VIŠE NEĆE BITI ISTI: Kristina Radenković otkriva šta se dešava sa Slagalicom

Kristina Radenković je već šest godina deo ekipe „Slagalica“.

- Iskreno mnogo radimo na tome, na promenama, ali to činimo polako jer je “Slagalica” najgledanija emisija i svaka promena koja se uvodila u njoj, uvodila se polako, a ne naglo - kaže Kristina Radenković i dodaje:

- Gledaoci su već sigurno primetili da su nam drugačiji kadrovi, da imamo i džinglove između igara. Biće još noviteta, ali ja nisam ovlašćena da sada o njima govorim. Nadam da će se dopasti gledaocima.

Ovaj kviz voditeljki je doneo popularnost i prepoznatljivost, a ona kaže da ne zna u kojem smeru bi išla njena karijera da joj se nije dogodila “Slagalica” i splet srećnih okolnosti da baš ona bude zamena prethodne voditeljke popularnog kviza.

- Ja sam stalno zaposlena na RTS i jako je teško da uzmete jedno TV lice koje je prepoznatljivo po kvizu u nekom novom formatu ili u seriji i date mu veću ulogu. Ja to potpuno razumem i iskreno i ne tražim i ne nudim se za serije. Primera radi, samo nekoliko rečenica u “Nemanjićima” je odjeknulo u medijima, a ja nisam sigurna da je to trebalo da bude jedna od glavnih vesti u novinama ili na portalima. Ali to je tako. Bilo šta da napišete što ima vezu sa “Slagalicom” ima puno pregleda i zbog toga je teško dobiti bilo kakvu veću i ozbiljniju ulogu a da ne usledi poređenje. Ja sam skroz pomirena sa takvom činjenicom - ističe Kristina.

Donedavno su je gledaoci pratili i u emisiji “Uzmi račun i pobedi” koju je vodila sa Slobodanom Šarencem.

- Baš sam uživala dva meseca jer smo lako i lepo radili. Često me pitaju da li mi je lakše da vodim sama emisiju ili u paru. Zavisi kakav je format! Lepo mi je i kada sam sama, ali dobro mi je i kada sam u paru sa nekim. Naravno, sve zavisi i od kolege kako se slažete zajedno ispred kamera i kakav je energija između vas. Sve se to vidi.Priznajem da mi gluma ne nedostaje. Televizijski posao me stvarno ispunjava, ali odazovem se na glumačku ponudu ukoliko smatram da je ona dobra za mene i da je to dobro za projekat. Trenutno igram samo u predstavi “Seks bomb” i stvarno uživam na sceni. Što se tiče “Nemanjića”, to je bio samo splet srećnih okolnosti, ali televizija je sada postala moja prva ljubav, na koju sam sasvim koncentrisana.

U poslednje vreme je sve više diplomiranih glumaca koji se okreću voditeljskom poslu.

- Tačno, ali vi nemate akademiju za TV voditelje jer ona ne postoji. Na glumi učite kako da se ponašate na sceni, četiri godine imate dikciju i tehniku glasa i prosto ste već pola spremni za TV voditelja. Naravno, još mnogo vam treba da biste se nadogradili i naučili zanat, ali morate da imate i godine iskustva u nekim redakcijama.

Pre dve godine Kristina je postala mama. Ona i njen izabranik Nikola su dobili Taru. Iako je voditeljka aktivna na društvenim mrežama, tek odskora postavlja slike ćerkice.

- Jednostavno, ne mogu da izdržim da ne stavim Tarine slike kada je toliko slatka. Htela bih celom svetu da pokažem da imam najlepše dete na svetu, ali se suzdržavam jer se Nikola ne slaže s tim da se kače Tarine slike na društvenim mrežama. Imamo dogovor da ga obavestim kada hoću Tarinu sliku da objavim. Priznajem da mu ja često ne prijavim fotku - smejući se otkriva Kristina.

Izvor: Blic.rs
Foto: krisradenković/Instagram

Pogledajte još