Kosovo nije izvoznik oružja

SKOPLJE, 14. maja 2010. (Beta) - Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska predala je u petak kosovskom ministru unutrašnjih poslova Bajramu Redžepiju spisak osoba za kojima je raspisana međunarodna poternica, a za koje makedonska policija veruje da se bave švercom oružja i da se možda kriju na Kosovu.

Redžepi, koji u petak sa šefom kosovske policije Beharom Selimijem boravi u Makedoniji, rekao je da na Kosovo ne treba gledati kao na zemlju izvoznika oružja. Govoreći o švercu oružja u regionu, Redžepi nije isključio mogućnost da su švercerske grupe koje krijumačare oružje u regionu povezane, dodajući da je moguće da oružje koje je ove nedelje zaplenjeno na severu Makedonije, blizu Kosova, potiče iz Makedonije, Srbije ili Crne Gore.

"Ne želim da se na Kosovo gleda kao na izvoznika oružja, već naprotiv kao na zemlju u kojoj nisu dobrodošli kriminalci", izjavio je Redžepi. Jankulovska je rekla da su najnoviji incidenti u Makedoniji vezani za kriminal koji je "za sada pod kontrolom i ne predstavlja opasnost po bezbednosnu situaciju u zemlji".

Pogledajte još