Hrvatska čvrsto podržava put Srbije prema EU

ZAGREB, 14. maja 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Jandroković izjavio je u petak da Hrvatska čvrsto podržava put Srbije ka Evropkoj uniji (EU).

Jandroković je u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Srbije Božidarom Đelićem u Zagrebu kazao da su partnerski odnosi dve države veoma važni za stabilnost regiona, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija Hrvatske. Jandroković je naglasio da će Hrvatska i Srbiji ustupiti prevode pravne tekovine EU na hrvatskom jeziku, kao što je već uručila i drugim državama regiona.

Poručio je da je Hrvatska odlučna na svom putu prema punopravnom članstvu u EU i da smatra da "proširenje EU na načelima individualnog pristupa i ispunjavanja zadatih kriterija za članstvo predstavlja ključ za ostvarivanje dugoročne stabilnosti i bezbednosti u Evropi". "U tom smislu Hrvatska čvrsto podržava i Srbiju na njenom evrointegracijskom putu i ostaje spremna na prenošenje svojih znanja i iskustava iz pristupnog procesa", istakao je šef hrvatske diplomatije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.