Lukić zadovoljan sezonom

BEOGRAD, 14. maja 2010. (Beta) - Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić svoju prvu sezonu na čelu tog fudbalskog kluba ocenio je u petak uspešnom, između ostalog i zato što je sa saradnicima uspeo da se izbori sa konstantnim napadima i medijskom hajkom na taj beogradski klub.

"Osvojili smo Kup, jedan od dva trofeja u Srbiji, što nas čini izuzetno ponosnim. Posebno, jer ovom timu niko nije predvidjao ovakve rezultate. Afirmisali smo mnoge igrače, konsolidovali klub", rekao je Lukić na konferenciji za novinare i dodao da je najviše ponosan zbog velikog broja posetilaca na Zvezdinim utakmicama.

Lukić je, ipak, ocenio da mediji nisu bili prijateljski nastrojeni prema Zvezdi, te da nedavna saopštenja crveno-belih, napisana u vrlo oštrom tonu, nisu posledica agresivne politike kluba, već samo odbrana od napada.

"Više je to bila defanziva, agresivna odbrana kluba... Protiv Zvezde se cele sezone vodi hajka, prvo je svima smetala moja 'dukserica', posle su govorili da imamo vašarski tim. Javnost je očekivala odgovor ozbiljnog kluba i mi smo morali da iznesemo istinu", istakao je.

Posebno su negativan stav prema Zvezdi, kako je rekao Lukić, imali dnevnik Pres i televizija SOS.

"SOS je odgovorniji za naš poraz u večitom derbiju (od Partizana) nego trener Ratko Dostanić", rekao je u jednom trenutku Lukić i objasnio tvrdnjom da je emisija SOS kanala "Crna tačka" koja analizira sudjenje u Srbiji, uvek bila na štetu Zvezde.

Lukić je odgovorio i na pitanje Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) da li je nekadašnji visoki funkcioner Demokratske stranke Goran Vesić Zvezdin lider iz senke.

"Vesića sam ja zvao pod moju senku, a verujte da tu ima dosta ljudi, zato što može i želi da pomogne Zvezdi", naveo je Lukić i dodao da se oko takozvanog rata saopštenjima izmedju Crvene zvezde, Partizana i FSS u javnosti digla prevelika prašina.

"Šarena je laža da se to nikada pre nije dešavalo. Klubovi su se uvek borili za bolji status. To je večita borba", pojasnio je Lukić.

Poslednji sukobi u domaćem fudbalu, ipak, možda su premašili prethodne o čemu svedoči i optužba FSS da su ljudi koji iz senke vode Zvezdu pretili predsedniku Saveza Tomislavu Karadžiću. Ubrzo su počele spekulacije da se to odnosilo na Radojicu Božovića.

"Raju Božovića poznajem 20 godina i ne sećam se tolike novinarske hrabrosti iz vremena kada je on bio blizak Partizanu, pa ni prethodnim upravama Zvezde. Tada nikome nije smetao... Ne znam zašto se naši protivnici bave ljudima sa kojima se mi družimo. Možda je to strah, a nema potrebe za tim. Svi smo mi sportisti", naveo je Lukić.

Predsednik Zvezde je kazao i da su dugovi kluba koji su pre njegovog dolaska na čelo crveno-belih iznosili oko 22 miliona evra i bili
osnovni problem, umnogome smanjeni, ali je zamolio javnost za strpljenje i najavio objavljivanje izveštaja revizorke kuće i tačnih cifara u narednih dve nedelje.

Lukić nije želeo da i pored neočekivano dobrih rezultata, navijačima obećava plasman u Ligu Evropa na jesen.

"Kada sam dolazio u klub rekao da u prvoj sezoni ne jurimo ni domaći trofej, a da rezultate u Evropi treba očekivati tek u trećoj godini našeg rada. Ove sezone smo napravili veliki uspeh, dobili neke poene i možda ćemo sledeće zbog toga biti nosioci u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa", rekao je Lukić.

"Neću, ipak, da se bavim kladioničarskim pretpostavkama i obećavam da ćemo uspeti. Svi danas ulažu i pitanje je da li mi možemo da kažemo da smo favoriti protiv bilo koga. Ali, nismo ni autsajderi", ocenio je predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Pogledajte još